Axis lanserer innovativt pan-tilt-zoom-kamera

Oslo, 2013-05-13
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Nå lanserer Axis en ny serie med utendørskameraer. AXIS P514-E PTZ er et pan-tilt-zoom-kamera med intelligent drift. Det betyr at du kan fjernstyre kameraet og panorere, vippe og zoome med det for å få best mulig overblikk. Med en bildekvalitet på 720p HDTV er kameraet derfor velegnet til bruk utendørs, i bymiljøer, parkeringshus og skolegårder.

AXIS P5414-E er et innovativt PTZ-kamera med fjernstyrt drift, som er beregnet på vegginstallasjoner utendørs.
”Omtrent halvparten av alle PTZ-kameraer er montert på vegg. Derfor har vi utviklet et kamera som er skreddersydd for plassering på vegg utendørs. AXIS P5414-E PTZ har høy bildekvalitet, 18x optisk zoom og en attraktiv pris, samtidig som det er enkelt å installere og vedlikeholde,” sier Erik Frännlid, Director of Product Management i Axis.

Kameraet er koblet direkte til drivakselen med to motorer, én til panorering og én til å vippe kameraet. Den har innebygd veggfeste, slik at det ikke er nødvendig å kjøpe separate monteringsdeler. Det betyr kostnadsbesparelser for kundene, i tillegg til raskere og enklere installering.
AXIS P5414-E har også innebygd solskjerming som enkelt kan tas av og males slik at den passer inn i miljøet rundt kameraet. Kameraet har en skjult koblingsdåse som støtter toveislyd, minnekort, fire konfigurerbare innganger/utganger til eksterne enheter og mulighet for å få strøm fra nettverket (Power Over Ethernet Plus) eller fra en vanlig strømkilde.
Kameraet kan panorere, vippe og zoome inn på en forhåndsinnstilt posisjon når bevegelse oppdages i det forhåndsdefinerte området. Produktfilmen forklarer dette mer inngående.
Lansering skjer i juli 2013 med en anbefalt utsalgspris på 1342 euro.
Se en kort film om kameraet her:
www.axis.com/r/video-p5414e

Bilder og mer informasjon er å finne her:
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=p5414eFor mer informasjon, kontakt:
Kristina Tullberg, PR and Communications Specialist, Northern Europe, Axis Communications, Phone: 046-272 1872, email: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis Communications:
Axis er markedsledende innenfor nettverksvideo og er en pådriver i overgangen fra analog til digital videoovervåkning, som baner vei for en tryggere, smartere og sikrere verden. Axis tilbyr nettverksvideoløsninger for profesjonelle installasjoner med produkter og løsninger som er basert på innovative og åpne tekniske plattformer.
Axis har mer enn 1400 engasjerte medarbeidere på 40 plasseringer rundt omkring i verden, og med samarbeidspartnere i 179 land. Axis ble grunnlagt i 1984 og er et Sverige-basert IT-selskap som er notert på NASDAQ OMX Stockholm under symbolet AXIS. Du finner mer informasjon om Axis på www.axis.com.