Axis introduceert aantrekkelijk geprijsde minikoepel-buitencamera’s met dag/nachtfunctie en HDTV-prestaties

Rotterdam, 2013-mei-14
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

De twee nieuwe M30-VE-netwerkcamera’s van AXIS komen tegemoet aan de marktvraag voor compacte, betaalbare en eenvoudig te installeren vaste koepelcamera's met HDTV-prestaties en dag- en nachtfunctie voor zowel binnen als buiten. De vandaalbestendige AXIS M3024-LVE en AXIS M3025-VE-netwerkcamera’s kunnen zowel binnen als buiten geïnstalleerd worden aan de ingang van hotels, winkels, restaurants, kantoorgebouwen en scholen.

Axis Communications, wereldleider in netwerkvideosystemen, stelt vandaag de AXIS M3024-LVE voor die 1-megapixel HDTV 720p-video’s levert met een kijkhoek van 80° en de AXIS M3025-VE, die 2-megapixel HDTV 1080p-video’s met een kijkhoek van 93° produceert. Beide camera’s zijn uitgerust met een automatische infrarood cut-filter. Hierdoor kunnen de camera’s gekleurde beelden vastleggen bij daglicht en bij onvoldoende licht gebruikmaken van infrarood licht voor hoogkwalitatieve zwart-witvideo's. Dankzij de ingebouwde IR-verlichting kan de AXIS M3024-LVE zijn bewakingsfunctie ook in volstrekte duisternis vervullen.

Voordelen
“De AXIS M30-VE-camera’s zijn niet alleen compact en laaggeprijsd, maar bieden ook heel wat voordelen, zoals HDTV-prestaties, dag- en nachtfunctie, in- en uitgangen voor aansluiting van externe apparaten en ondersteuning voor de gebruiksvriendelijke AXIS Camera Companion en andere beheersoftware”, zegt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis. “Ze zijn bovendien vandaalbestendig en kunnen snel worden geplaatst, zowel binnen als buiten. Alles bij elkaar zijn de AXIS M30-VE-camera’s een aantrekkelijke oplossing voor professionele installaties met een beperkt budget.”

De AXIS M3024-LVE en de AXIS M3025-VE kunnen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Ze kunnen zowel tegen het plafond als tegen de wand worden gemonteerd, en de camerarichting kan gemakkelijk worden aangepast. De camera’s ondersteunen het Corridor-formaat voor verticaal georiënteerde videostreams die een zo breed mogelijk gebied bestrijken langs wanden en gangen. De camera's worden in de fabriek scherpgesteld zodat ze sneller kunnen worden geplaatst. Ze zijn uitgerust met een twee meter lange netwerkkabel en krijgen stroom via Ethernet (IEEE 802.3af). Er is geen afzonderlijke behuizing voor buiten nodig aangezien de camera’s geschikt zijn voor buitengebruik met IP66 en NEMA 4X-ratings die garanderen dat ze beschermd zijn tegen stof, regen, sneeuw en corrosie.

Overige functies van de AXIS M3024-LVE en AXIS M3025-VE:
• meervoudige individueel configureerbare streams in de video-indelingen H.264 en Motion JPEG;
• Wide Dynamic Range met dynamisch contrast als de belichtingsomstandigheden niet ideaal zijn;
• verbeterd alarmbeheer met een ingang en een uitgang voor aansluiting van externe apparaten;
• intelligente videotoepassingen, zoals bewegingsdetectie en sabotagealarm, naast extra toepassingen via het AXIS Camera Application Platform (bv. tellen van voorbijgangers).
• Met de ingebouwde microSDXC-kaartsleuf kunnen opnames van meerdere dagen lokaal op een geheugenkaart worden opgeslagen. Wanneer de camera's worden gebruikt in combinatie met AXIS Camera Companion kunnen gebruikers op een eenvoudige manier per site de beelden van wel 16 camera’s bekijken en beheren.

• De AXIS M30-camera’s worden ook ondersteund door andere videobeheersoftware, zoals AXIS Camera Station en toepassingen van derden via het Application Development Partner program. Bovendien ondersteunen de camera’s AXIS Video Hosting System en ONVIF voor een eenvoudige camerasysteemintegratie.

Prijs en beschikbaarheid:
De AXIS M3024-LVE en de AXIS M3025-VE zijn verkrijgbaar vanaf het derde kwartaal van 2013 via de distributiekanalen van Axis tegen de adviesprijs van €461 . Voor meer informatie en foto’s klik hier Bekijk hier ook de video.Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.400 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.