Sørger for høy sikkerhet under Melodi Grand Prix i Malmø

Oslo, 2013-05-07
This content is available in the following languages: Danish, Norwegian Bokmål

Axis Communications leverer ett digitalt og nettverksbasert videoovervåkningssystem for å øke sikkerheten til publikum og artister under Eurovision Song Contest (ESC) på Malmö Arena.

–Vi er stolte over at Malmö Arena har valgt å bruke våre kamera til å overvåke et så stort og prestisjefylt internasjonalt arrangement, sier Ray Mauritsson, administrerende direktør og konsernsjef for Axis Communications.

–Det er enormt viktig at besøkende, artister og arrangører kan føle seg trygge under sangkonkurransen, supplerer han.

ESC forventes å bli besøkt av minst ti tusen mennesker i 10 ulike omganger, mens hele 100 millioner ser konkurransen på TV.

Arrangørene av ESC har stilt veldig høye krav til sikkerheten på installasjonene, samt til bildekvaliteten. De nettverksbaserte overvåkningskameraene har HDTV-bildekvalitet, fjerntilgang med enkel tilgang til materialet via internett, samt høy fotosensitivitet for å kunne reprodusere fargebilder under vanskelige lysforhold.

–Vi har jobbet tett sammen med Axis for å lage en løsning tilpasset de internasjonale kravene som stilles for overvåkning av ESC. Jeg er veldig fornøyd med både samarbeidet og resultatet, sier Peter Narbe, sikkerhetsansvarlig for ESC 2013.

Eurovision Song Contest er verdens største underholdningsprogram og finner sted i Malmø den 14., 16. og 18. mai.


For mer informasjon, kontakt:
Kristina Tullberg, PR and Communications Specialist, Northern Europe, Axis Communications, Phone: 046-272 1872, email: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis Communications:
Axis er markedsledende innenfor nettverksvideo og er en pådriver i overgangen fra analog til digital videoovervåkning, som baner vei for en tryggere, smartere og sikrere verden. Axis tilbyr nettverksvideoløsninger for profesjonelle installasjoner med produkter og løsninger som er basert på innovative og åpne tekniske plattformer.
Axis har mer enn 1000 engasjerte medarbeidere på 40 plasseringer rundt omkring i verden, og med samarbeidspartnere i 179 land. Axis ble grunnlagt i 1984 og er et Sverige-basert IT-selskap som er notert på NASDAQ OMX Stockholm under symbolet AXIS. Du finner mer informasjon om Axis på www.axis.com.