Ett säkrare Eurovision Song Contest med Axis nätverkskameror

Lund, 2013-maj-06
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications levererar ett IP videoövervakningssystem för att öka säkerheten och tryggheten för publik och artister under Eurovision Song Contest-finalerna på Malmö Arena.

Axis levererar nätverkskameror till Malmö Arena under Eurovision Song Contest i maj.
– Vi är glada och stolta över att Malmö Arena har valt att använda Axis kameror för bevakningen av det här prestigefyllda och internationellt uppmärksammade evenemanget, säger Ray Mauritsson, vd och koncernchef för Axis Communications. Det är oerhört viktigt att såväl besökare som artister och arrangörer är säkra och trygga vid tävlingarna.

Eurovision Song Contest väntas attrahera en publik på tiotusen personer till Malmö Arena vid tio olika tillfällen, och över 100 miljoner tv-tittare.

Arrangörerna bakom Eurovision Song Contest har ställt väldigt höga krav på säkerheten i installationen och på bildkvalitet. De nätverksbaserade övervakningskamerorna har HDTV-bildkvalitet, fjärråtkomst med enkel tillgång till materialet via internet, samt hög ljuskänslighet för att även kunna återge färgbilder vid svåra ljusförhållanden.
– Vi har jobbat väldigt nära Axis i det aktuella projektet, för att tillsammans få till en lösning anpassad till de internationella krav som ställs på övervakning av ESC. Jag är väldigt nöjd med det samarbete och resultat som jag och mina kollegor har med Axis och dess produkter, säger Peter Narbe, säkerhetsansvarig, ESC 2013.

Eurovision Song Contest är världens största underhållningsprogram och kommer att äga rum i Malmö den 14:e 16:e och 18 maj.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Margareta Lantz, Corporate Communications & PR Manager, Axis Communications
Tel: + 46 (0)708 90 18 92, E-post: margareta.lantz@axis.com

Om Axis Communications

Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.
Axis har fler än 1 400 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com