Bodil Sonesson, VP Global Sales bij Axis, onderscheiden met de Woman of the Year Award 2013

Rotterdam, 2013-apr-22
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Bodil Sonesson, Vicepresident Global Sales bij Axis Communications, is door de Women’s Security Council (WSC) onderscheiden met de Woman of the Year Award 2013 in de categorie fabrikanten. Met de WSC Award worden vrouwelijke top-professionals in de fysieke beveiligingsindustrie in uiteenlopende categorieën onderscheiden.

“Ik beschouw deze erkenning van de WSC als een grote eer”, aldus Bodil Sonesson. “Onderzoek heeft aangetoond dat een goede man/vrouwbalans binnen management-teams en directies leidt tot aanzienlijk betere bedrijfsresultaten. Desondanks denk ik dat we binnen onze bedrijfstak nog een lange weg te gaan hebben.”

Leiderschap
De Oprichtingscommissie boog zich samen met een selecte groep WSC-leden over meer dan 100 aanmeldingen vanuit de internationale, fysieke beveiligingsindustrie en maakte de winnaars bekend tijdens de WSC Women of the Year Awards-ceremonie op de veiligheidsbeurs ISC West in Las Vegas in de VS. Sonesson werd gekozen op grond van haar leiderschap binnen de beveiligingsindustrie en binnen Axis. Ook werd ze geroemd om de wijze waarop ze aan de zakelijke gemeenschap heeft bijgedragen.

“Bodil Sonesson is een fantastisch voorbeeld voor vrouwen in onze branche. Met haar systematische en vastberaden promotie van vrouwen binnen Axis, maar ook daarbuiten voor de gehele branche, heeft zij de aandacht weten te vestigen op succesvolle vrouwelijke professionals binnen onze markt. Bovendien heeft ze bij evenementen over de hele wereld in vele inspirerende speeches, vrouwenzaken aan de orde gesteld”, aldus Rhianna Daniels, lid van de Oprichtingscommissie van de Women's Security Council.

Openheid
Sinds 1996 heeft Sonesson bij Axis verschillende salesmanagementfuncties vervuld en heeft ze een belangrijke rol gespeeld in de manier waarop Axis zich binnen de beveiligingsindustrie heeft ontwikkeld. Momenteel is ze wereldwijd verantwoordelijk voor sales voor het bedrijf dat meer dan 1.400 werknemers in 42 landen – plus nog eens 55.000 partners in 179 landen heeft.

“Bij Axis is openheid onlosmakelijk verbonden met de bedrijfscultuur. En binnen die cultuur is een goede man/vrouwbalans een vanzelfsprekendheid. Dat heeft me zeker geholpen in mijn carrière”, vertelt Sonesson. “Als we het aantal vrouwen in leidinggevende functies binnen de beveiligingsindustrie willen vergroten, moet dit onderwerp constant op tafel liggen, daar ben ik van overtuigd. En dat is precies wat de WSC doet door mogelijkheden te bieden voor discussies over dit onderwerp.”

Rolmodel
Als wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkcamera’s is Axis een pionier en tevens rolmodel op het gebied van gelijke behandeling van mannen en vrouwen binnen de industrie. Door vrouwen binnen de organisatie te stimuleren bij het bereiken van internationaal leidende posities, inclusief belangrijke operationele functies, zoals wereldwijde sales, stelt Axis een voorbeeld voor andere bedrijven, zodat zij op hun beurt ook weer vrouwen kunnen steunen bij het bereiken hiervan.

Vandaag de dag bestaat de directie van Axis voor 40% uit vrouwen, een hoog percentage in vergelijking met het gemiddelde binnen de industrie.

Women’s Security Council
De Women’s Security Council is een netwerk van succesvolle beveiligingsprofessionals die zich inzetten voor de kansen van vrouwen om professionele successen te boeken als leidinggevenden binnen de industrie. Dit jaar werd de jaarlijkse Women of the Year Awards voor de tweede keer uitgereikt op de vakbeurs ISC West.

Ga voor meer informatie over de WSC en de awards naar http://wscouncil.com/.


Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.400 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS.
Meer informatie over Axis op www.axis.com, Twitter: Axis_NL