Kom åt din säkerhetskamera via molnet med ny mjukvara

Lund, 2013-apr-04
This content is available in the following languages: Swedish

Nu lanseras nya generationens mjukvara för säkerhetskameror. Axis Camera Companion 2.0 gör det möjligt för småföretagare att enkelt titta på inspelning från sina säkerhetskameror var man än befinner sig, via molnet. På så sätt kan man enkelt identifiera inkräktare, snattare och andra incidenter. Kamerainspelningen kan ses live eller som inspelning i efterhand, allt i högsta HDTV-kvalitet.

“Sedan lansering av Axis Camera Companion förra året har vi haft över 60 000 nedladdningar. Det är ett kvitto på att våra kunder uppskattar de fantastiska HDTV-kvalitetsinspelningar och liveströmningar som Axis Camera Companion möjliggör. I den nya versionen finns flera nya funktioner som gör det enkelt för användaren att komma åt sin säkerhetskamera var man än befinner sig”, säger Peter Friberg, chef för system- och serviceavdelningen på Axis.

Version 2.0 av flerfaldigt prisbelönta Axis Camera Companion stöder rörelsedetektion och digital zoomstyrning i direktsänd och inspelad video. Den möjliggör för småföretagare att genom HDTV-nätverkskameror kunna identifiera inkräktare, snattare och andra incidenter. Videomaterial och ögonblicksbilder kan enkelt exporteras till kollegor och myndigheter.

Till skillnad från analoga övervakningsinstallationer spelar Axis Camera Companion in alla bilder på kamerans installerade SD-minneskort. En central inspelningsenhet i form av digital videobandspelare (DVR), nätverksvideobandspelare (NVR) eller dator är därför inte nödvändig. Kamerorna drivs via nätverket vilket eliminerar behovet av separata elkablar, och även om ett nätverk slutar att fungera fortsätter kamerorna sin inspelning. Detta sänker kostnader, underlättar installationen och gör systemet mindre sårbart för enstaka fel.

Axis Camera Companion 2.0 är tillgänglig för gratis nedladdning på: http://www.axis.com/products/cam_companion_software/index.htm.

För bilder och övrig info:
http://www.axis.com/sv/corporate/press/press_material.htm?key=m2014e

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristina Tullberg, PR och kommunikationsspecialist, Axis Communications Northern Europe, Telefon: +46-46-272 18 72, kristina.tullberg@axis.comOm Axis Communications
Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.
 Axis har fler än 1 400 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com.