Upgrade Axis Camera Companion omvat cloud dienst en digitale zoom

Rotterdam, 2013-apr-02
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkcamera’s introduceert een upgrade van Axis Camera Companion. De upgrade omvat het eenvoudig delen van basisinformatie over locaties en camera’s beschikbaar te stellen via een gratis cloudservice. Daarnaast voegt de upgrade andere waardevolle functies toe waaronder digitale zoom die onder andere live- en opgenomen videobeelden ondersteunt.

Klanten kunnen profiteren van het groeiende assortiment HDTV-camera’s en ondersteuning voor de panoramische weergaven van de vaste 360° camera’s van Axis. Zo krijgt de gebruiker een goed overzicht van de situatie en alle details met één camera.
Mkb’ers kunnen met Axis Camera Companion eenvoudig naar andere locaties navigeren en met het gebruik van HDTV-netwerkcamera’s inbraken, winkeldiefstallen en andere incidenten identificeren. Videobeelden zijn live te bekijken en opnames kunnen vanaf elke locatie worden afgespeeld via het internet.

Kostenbesparing, eenvoudige installatie en robuuster systeem
In tegenstelling tot analoge bewakingsinstallaties heeft AXIS Camera Companion geen centraal opnameapparaat nodig, zoals een digitale videorecorder (DVR), netwerkvideorecorder (NVR) of computer. Alle beelden worden opgenomen op een standaard SD-geheugenkaart. Op het moment dat het netwerk uitvalt, blijven de camera’s opnemen. De camera’s worden gevoed via het netwerk, waardoor gebruikers geen aparte stroomkabels nodig hebben. Dit drukt de kosten, vereenvoudigt de installatie en maakt het systeem robuuster. Bij bestaande analoge camera’s is integratie via video-encoders mogelijk.

Drie onderdelen
De Axis Camera Companion bestaat uit drie onderdelen:
● standaard Axis netwerkcamera’s of video-encoders met edge opslagondersteuning voor opname op SD-kaarten
● standaard netwerkapparatuur zoals routers, switches en SD-kaarten
● NAS-apparaten

Overige kenmerken
● Externe apps voor het bekijken van live- en opgenomen videobeelden en voor de integratie van Public View Monitors voor verliespreventie op smartphones en tablets, zoals iPhone, iPad en Android-toestellen.
● Ondersteuning voor SDXC-kaarten van 64 GB op alle netwerkvideoproducten met SD-kaartmogelijkheden
● Gebruikersniveaus voor beheerder, operator en kijker
● Ondersteuning voor bewegingsdetectie, pan/tilt/zoom-bediening en one-way audio
● Eenvoudig en veilig exporteren van video’s en snapshots vanaf één of meerdere camera’s

“De snelle evolutie van de upgrade van Axis Camera Companion gaat verder. Sinds april 2012 registreerden we meer dan 60.000 downloads van de gratis software. Dit wijst erop dat gebruikers de eenvoud en de superieure HDTV-beeldkwaliteit van Axis Camera Companion op prijs stellen”, aldus Peter Friberg, Director of System and Services bij Axis. “Door de voordelen van een gedecentraliseerd systeem te combineren met de kracht van de cloud kunnen we de markt een flexibele, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing bieden.”

Beschikbaarheid
De nieuwe AXIS Camera Companion 2.0 software kan hier gratis worden gedownload.
De camera’s zijn verkrijgbaar via de beveiligingsinstallatie- en systeemintegratiepartners van Axis. De meeste Axis netwerkcamera’s en video-encoders met firmware 5.40 of recentere versies ondersteunen AXIS Camera Companion.
De volledige lijst van ondersteunde producten is hier te vinden. Foto’s en meer informatie zijn hier beschikbaar.

Axis Camera Companion heeft de ‘ASIS Accolades Security’s Best’ Award gewonnen, de ‘Maximum Impact Award’ als ‘Best Video Surveillance System’ in Amerika en de ‘Futurshop 2012 Award’ voor ‘Best Security Product’ in Spanje.


Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.400 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com, Twitter: Axis_NL