Axis lanserer verdens minste HDTV-nettverkskamera

Oslo, 2013-03-26
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål

Vanntett, høyoppløst og ikke større enn en leppestift. Nettverkskameraet AXIS M2014-E er designet for å bli plassert innendørs eller utenfor matvareforretninger, klesbutikker, hoteller eller mindre kontorer. Kameraet måler 3,2x7,6 cm og har en HDTV-oppløsning på 720p, noe som gjør det til det minste HDTV-nettverkskameraet i verden.

“AXIS M2014-E er perfekt for videoovervåkning i små til mellomstore lokaler. Takket være dets størrelse og unike design, med en hovedenhet og et separat kamera, så får det maksimal fleksibilitet i områder der det tidligere ikke har vært mulig å ha et kamera med så høy bildekvalitet”, sier Fredrik Thor, salgssjef for Nord-Europa i AXIS Communications.

I tillegg til HDTV-oppløsning på 720p gir kameraet videostrømmer i H.264-komprimering, noe som kraftig optimerer båndbredde og lagring uten å gå på kompromiss med bildekvaliteten.

AXIS M2014-E støtter videobevegelsesavkjenning, og inkluderer en såkalt I/O-port hvor man kan kople til enheter slik som sensorer og eksterne overføringer for å aktivere alarm eller passeringssystem. Det innebærer at kameraet kan oppdage en hendelse og automatisk sette inn tiltak som for eksempel videoinnspilling eller utsendelse av alarmmelding.

Kameraet er IP66-klassifisert, noe som innebærer at det har en garantert beskyttelse mot støv og kraftig regn. Det får strøm fra nettverket (Power over Ethernet), hvilket minimerer kabeltrekking ved installasjon. Det kan også forsynes med strøm fra en vanlig strømkilde.

Lansering vil skje i andre kvartal 2013, med en veiledende pris på ca. 329 Euro.

For bilder og annen informasjon: http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=accom

For mer informasjon, kontakt:
Kristina Tullberg, PR and Communications Specialist, Northern Europe, Axis Communications, Phone: 046-272 1872, email: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis Communications:
Axis er markedsledende innenfor nettverksvideo og er en pådriver i overgangen fra analog til digital videoovervåkning, som baner vei for en tryggere, smartere og sikrere verden. Axis tilbyr nettverksvideoløsninger for profesjonelle installasjoner med produkter og løsninger som er basert på innovative og åpne tekniske plattformer.
Axis har mer enn 1000 engasjerte medarbeidere på 40 plasseringer rundt omkring i verden, og med samarbeidspartnere i 179 land. Axis ble grunnlagt i 1984 og er et Sverige-basert IT-selskap som er notert på NASDAQ OMX Stockholm under symbolet AXIS. Du finner mer informasjon om Axis på www.axis.com.