Axis introduceert s’werelds kleinste HDTV bullet-style netwerkcamera

Rotterdam, 2013-mrt-20
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Camera geschikt voor flexibele installaties in kleine- tot middelgrote systemen

Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkcamera’s , introduceert de AXIS M2014-E, een netwerkcamera ter grootte van een lipstick. De functionele en compacte vorm van de camera maakt hem geschikt voor flexibele installaties in winkels, boetieks, hotels of kleine kantoren die gebruiksvriendelijke en future-proof video bewakingsoplossingen nodig hebben, tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

"De AXIS M2014-E Network Camera, is de kleinste HDTV bullet-style netwerk camera op de markt en perfect geschikt voor videobewaking oplossingen in kleine- tot middelgrote systemen", aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis. "Deze nieuwe camera, met unieke designconcept bestaande uit een hoofdeenheid en een aparte camera-unit, zorgt voor maximale flexibiliteit en staat garant voor een eenvoudige installatie, ook in gebieden waar de installatie voorheen niet mogelijk was." Voorbeelden zijn te zien in deze video .

De AXIS M2014-E biedt HDTV 720p beeldkwaliteit bij full frame rate. De camera levert meerdere, individueel configureerbare video streams in H.264 compressie en optimaliseert daarbij de bandbreedte en opslagruimte zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit. Motion JPEG wordt ook ondersteund voor een grote flexibiliteit.

Met zijn ingebouwde geheugenkaart slot voor edge opslag en ondersteuning voor AXIS Camera Companion, biedt deze camera een handige, kleine videomanagement oplossing. “AXIS Camera Companion - de meest gebruiksvriendelijke videobewaking oplossing op de markt voor kleine systemen van 1 tot 16 camera’s - maakt van de AXIS M2014-E een uniek, intelligent en autonoom video-opname apparaat”, aldus Edwin Roobol.

Overige functies van de AXIS M2014-E:
• De AXIS M2014-E ondersteunt video motion detectie, heeft een sabotage alarm en is voorzien van een I / O-poort voor het aansluiten van apparaten, zoals sensoren en een externe relais om alarmen of toegangscontrole te activeren.
• De camera-unit is IP66-rated en garandeert bescherming tegen stof en zware regenval.
• De camera biedt eenvoudige installatiefuncties, voor zowel Power over Ethernet als via een gewone voeding.
• De camera ondersteunt het unieke Corridor Format van Axis waardoor hij een verticaal gezichtsveld kan leveren.

De AXIS M2014-E wordt ondersteund door de meeste video management software via het Axis Application Development Partner programma en de AXIS Camera Station. De camera bevat ondersteuning voor Hosted Video en ONVIF voor eenvoudige camera systeemintegratie.

Prijs en beschikbaarheid
De camera is op bestelling verkrijgbaar in Q2 2013 via de Axis distributiekanalen tegen de adviesprijs van € 329.Over Axis
bAxis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.400 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS.
Meer informatie over Axis op www.axis.com. Twitter: Axis_NL