Axis lanserar världens minsta HDTV-nätverkskamera

Lund, 2013-mar-18
This content is available in the following languages: Swedish

Vattentät, högupplöst och inte större än ett läppstift. Nätverkskameran AXIS M2014-E är designad för att placeras inomhus eller utanför mataffärer, klädbutiker, hotell eller mindre kontor. Kameran är 3,2*7,6 cm och har en HDTV-upplösning på 720p, vilket gör den till den minsta HDTV-nätverkskameran i världen.

“AXIS M2014-E är perfekt för videoövervakning i små till medelstora lokaler. Tack vare dess storlek och unika design med en huvudenhet och en separat kamera så får den maximal flexibilitet i områden där det tidigare inte varit möjligt att ha en kamera med så hög bildkvalitet”, säger Fredrik Thor, säljchef Norra Europa på AXIS Communications.

Förutom HDTV-upplösning på 720p ger kameran videoströmmar i H.264-komprimering, vilket kraftigt optimerar bandbredd och lagring utan att kompromissa med bildkvaliteten.

AXIS M2014-E stödjer videorörelseavkänning och inkluderar en så kallad I/O-port, där man kan ansluta enheter såsom sensorer och externa överföringar för att aktivera larm eller passersystem. Det innebär att kameran kan upptäcka en händelse och automatiskt sätta in åtgärder som till exempel videoinspelning eller utskick av larmmeddelanden.

Kameran är IP66-klassad, som innebär att den har ett säkerställt skydd mot damm och kraftigt regn. Den får ström från nätverket (Power over Ethernet) vilket minimerar kabeldragning vid installation. Den kan även förses med ström från en vanlig strömkälla.

Lansering sker under andra kvartalet 2013 med ett rekommenderat cirkapris på € 329 Euro.

För bilder och övrig info: www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m2014e

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristina Tullberg, PR och kommunikationsspecialist, Axis Communications Northern Europe,
Telefon: + 46 46 272 1872, E-mail: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis Communications
Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar. 
Axis har fler än 1 400 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com