Axis introduceert camera met Social Media concept voor retailsector

Rotterdam, 2013-mrt-05
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Nieuw concept biedt retailsector kans om winkelervaring aan sociale media te koppelen

Rotterdam, 28 februari 2013 – Om de wensen van de consument beter te kunnen begrijpen en hier op in te spelen, is het voor retailers van groot belang om gebruik te maken van en op de hoogte te zijn van social media. Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkcamera’s, biedt met het Social Media concept , retailers nieuwe mogelijkheden om met hun klanten te communiceren. Axis heeft een concept ontwikkeld dat een aanvulling is op videobewaking. Enerzijds is het een geheel nieuwe winkelervaring, anderzijds zal het de aankoopintentie van de consument aanmoedigen.

Opnames zelf posten op social media
De camera wordt gemonteerd op een plek in de winkel waarmee de klant een opname of video van zichzelf kan maken en kleding past. De opnames die de camera maakt, kan de consument posten op het eigen sociale netwerk. Vrienden kunnen live commentaar geven op deze beelden, alsof ze zelf aanwezig zijn in de winkel.

Installatie
De installatie is eenvoudig en de camera heeft slechts een wireless access point nodig. Het systeem kan volledig losstaan van een lokaal beveiligingsnetwerk en kan afzonderlijk worden geïntegreerd. Het systeem bestaat uit een app, een camera en een access point. Gebruikers kunnen op hun smartphone een app starten via een Nearfield Communication Label (NFC) of een Quick Response (QR) Label. De smartphone herkent vervolgens het access point en zal zich automatisch verbinden met de Axis camera. Om veiligheidsredenen is de toegang tot de camera beperkt tot één persoon. Nadat het beeld op de smartphone is gedownload, wordt de verbinding verbroken en is de camera beschikbaar voor de volgende consument. De opnames worden niet bewaard.

Marketingpotentieel
De social media app is geschikt voor elk type winkel waar klanten producten uitproberen en geeft de retailer nieuwe mogelijkheden om zijn klanten te bereiken en inzicht te krijgen in hun wensen, maar evengoed om promotionele en marketingacties uit te werken. Een app zou bijvoorbeeld een kortingsvoucher kunnen aanbieden op het moment dat de consument zijn of haar foto heeft geupload naar zijn of haar sociale netwerkpagina.

Toeristische invalshoek
Axis ziet daarnaast mogelijkheden voor de camera in de toeristische sector. Met het Social Media concept kunnen toeristen aangespoord worden van zichzelf foto’s te nemen voor bepaalde toeristische trekpleisters en hotspots. Deze foto of video kan vervolgens direct online worden gezet, waardoor een nieuwe manier van interactie met bezoekers ontstaat.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=hHG_kxUpMf4&list=UUCq_HU4Cqo2q01JS0oBMfVg&index=5

Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.400 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.