PÉNZÜGYI JELENTÉS A 2012. JANUÁR–SZEPTEMBER IDŐSZAKRÓL

Budapest, 2012-10-18
This content is available in the following languages: Hungarian

Az Axis Communications október 18-án közzé tette harmadik negyedéves pénzügyi jelentését

A harmadik negyedév
• A nettó értékesítés 11%-kal nőtt a harmadik negyedévben, így elérte a 1079 M (971)* SEK-át. A helyi devizákban számolt (árfolyamhatástól megtisztított) növekedés mértéke 8%-os volt.
• Az üzemi eredmény 168 M (225) SEK-ra csökkent, mely százalékban kifejezve 15,6%-os (23,2) eredményt mutat.
• Az adózás utáni eredmény 120 M (164) SEK.
• Egy részvényre jutó eredmény SEK 1,72 (2,37) SEK.
* Zárójelben az előző év azonos időszakának eredményei szerepelnek.


A január–szeptemberi időszak
• A nettó értékesítés ebben az időszakban 19%-kal nőtt, így elérte a 3004 M (2527M)* SEK-át. A helyi devizákban számolt növekedés mértéke 14%-os volt.
• Az üzemi eredmény 369 M (441) SEK-ra csökkent, mely százalékban kifejezve 12,3%-os (17,5) eredményt mutat.
• Az adózás utáni eredmény 264 M (322) SEK.
• Egy részvényre jutó eredmény 3,81 (4,63) SEK.
* Zárójelben az előző év azonos időszakának eredményei szerepelnek.


Folytatódik a globális terjeszkedés, a projektek száma állandósult

„A harmadik negyedévet az előző hat hónappal összehasonlítva a beérkező projektmegkeresések számának stabilizálódása jellemezte. A negyedévben elért növekedésünk alacsonyabban alakult a hosszú távú elvárásainknál, ugyanakkor az egyes negyedévek között megfigyelhető rendszertelen különbségek továbbra is jelen vannak. Jelenleg nehéz megjósolni, hogy a gazdaságban fellépő bizonytalanságok hogyan érintik az Axis termékeket rövid távon. A gross margin kismértékű növekedését elsősorban a kedvezőbb termékválaszték és az alacsonyabb beszerzési áraink okozták.

Továbbra is pozítivan tekintünk a hálózati kamerák piacának trendjére, miszerint hosszútávon évi 25%-os növekedési potenciállal számolhatunk. Meggyőződésünk, hogy az Axis márka erős piaci pozíciójával, valamint üzleti modellünkkel és vállalati kultúránkkal jól felkészültek vagyunk a további globális növekedésre.”

Ray Mauritsson, elnök

A teljes jelentés és prezentáció elérhető az Axis Communications honlapján:
http://www.axis.com/corporate/investor/interim_report.htm


Az Axis Communicationsről:

Az Axis a világ vezető hálózati videorendszer-gyártója, amely élen jár az analóg videomegoldások IP alapúra váltásában. A professzionális felhasználók számára ajánlott hálózati eszközei és megoldásai innovatív, nyílt platformokon alapulnak.
Az Axis világszerte 40 helyen több mint 1000 szakembert alkalmaz. Partnerein keresztül 179 országban van jelen. A Svédországban 1984-ben alapított IT-vállalatot a tőzsdén a NASDAQ OMX Stockholm jegyzi Axis ticker alatt. További információért kérjük, látogasson el a www.axis.com weboldalra.