Az Axis elnyerte a Wall Street Journal technológiai innovációs díját

Budapest, 2012-10-18
This content is available in the following languages: Hungarian

A biztonságtechnikai kategóriában az Axis Communications kapta a neves elismerést a Lightfinder technológiáért. A Lightfinder technológiát alkalmazó hálózati kamerák kiemelkedő teljesítményt nyújtanak összetett fényviszonyok esetén, különösen nagyon alacsony megvilágítás mellett.
A Lightfinder egy páratlan műszaki megoldás, mely lehetővé teszi, hogy a kamerák sötétben több részletet és színt adjanak vissza. Mesterséges megvilágítás hiányában is színes képet biztosítanak. Az Axis ezt a technológiát 2011-ben mutatta be először. A Lightfinder forradalmi újítás a megfigyelő kamerákban, ezért egyedül nyerte el az első helyet a biztonságtechnikai kategóriában.
„Örömmel tölt el minket, és megtiszteltetés számunkra ez az elismerés” – mondta Ray Mauritsson, az Axis Communications elnök-vezérigazgatója. „Igazolja vállalatunk erősségét az innováció terén és meghatározó szerepünket a hálózati videoeszközök piacán.”
Egy Wall Street Journal-interjúban William Webb, a Neul Ltd. technológiai igazgatója és a zsűri egyik tagja úgy nyilatkozott, hogy az Axis számos különböző ötletet, újítást összegyúrva még több intelligenciát pakolt a kamerába – és ezek az ötletek beváltak.
A Wall Street Journal Technology Innovation Awardra 2012-ben 536 pályázat érkezett 24 országból. Szerkesztők és újságírók választották ki a 172 legígéretesebb jelöltet, és továbbították egy kockázati befektetőkből, egyetemek és nagyvállalatok képviselőiből álló független zsűrinek, akik ebből 37 győztest és második helyezettet választottak ki 18 kategóriában.
A Lightfinder technológia további díjai: Private Security Award (2012), ASIS Accolades (2011), GSN Awards (2011).


Az Axis Communicationsről további információért kérjük, lépjen kapcsolatba:
Margareta Lantz
Vállalati kommunikációs és PR menedzser
Axis Communications
Telefon: + 46 46 272 1800, E-mail: margareta.lantz@axis.com


Az Axis Communicationsről:

Az Axis a világ vezető hálózati videorendszer-gyártója, amely élen jár az analóg videomegoldások IP alapúra váltásában. A professzionális felhasználók számára ajánlott hálózati eszközei és megoldásai innovatív, nyílt platformokon alapulnak.

Az Axis világszerte 40 helyen több mint 1000 szakembert alkalmaz. Partnerein keresztül 179 országban van jelen. A Svédországban 1984-ben alapított IT-vállalatot a tőzsdén a NASDAQ OMX Stockholm jegyzi Axis ticker alatt. További információért kérjük, látogasson el a www.axis.com weboldalra.