Sveriges handlare överens: Kameror minskar svinnet i butiken

Lund, 2012-okt-30
This content is available in the following languages: Swedish

Att installera kameror i butiken minskar svinnet. Det är landets handlare överens om, enligt en undersökning som gjorts av analysföretaget Centre for Retail Research på uppdrag av Axis Communications, global marknadsledare inom nätverksvideo.

Åtta av tio handlare vittnade om att interna och externa stölder har minskat med införandet av övervakningskameror. Mer än 16 procent uppgav att de fått ner svinnet med mer än 20 procent tack vare kamerorna.− ”Undersökningen visar att kameror definitivt har en positiv påverkan på svinnet i butiken”. säger Atul Rajput, affärsutvecklare på Axis.

Undersökningen gjordes av analysföretaget Centre for Retail Research och genomfördes bland handlare i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Storbritannien och Irland mellan juni och augusti 2012. Totalt svarade över 700 handlare som tillsammans äger mer än 40 000 butiker. En fjärdedel av de tillfrågade representerade företag med minst 100 butiker

Graf 1
Graf 1 - hur kameraövervakning lett till minskat svinn

Av undersökningen framgår också att drygt hälften av Sveriges handlare planerar att byta ut sina analoga övervakningskameror mot digitala kameror kopplade på nätverket, nätverkskameror. Omkring en tredjedel hade inga sådana planer, medan drygt 11 procent var osäkra.

Det främsta skälet som angavs var möjligheten att kunna få tillgång till kamerorna via internet. Bättre bildkvalitet och möjlighet att koppla affärsapplikationer till kamerorna angavs som skäl av många. I dag är det bara drygt 5 procent av handlarna som har tillgång till bilder från kamerorna via Internet, nästan 60 procent uppgav att de vill ha den möjligheten.

Totalt är det framför allt möjligheten att använda kamerorna för att göra sina butiker bättre som väcker intresse. Genom olika applikationer kan man förbättra personalplanering, varuexponering och andra viktiga saker. Fyra av tio handlare i de sex länderna angav det som huvudskäl till att vilja gå över till IP-baserad kameraövervakning.”Med digitala kameror går det att göra mer intelligenta saker än att enbart titta på bilder. Man kan exempelvis hantera köer och räkna antalet kunder vilket ger bättre möjligheter för personalplanering i butiken. Från att minska kostnader handlar det nu om att kunna skapa mer kundvänliga butiker med hjälp av våra kameror”, säger Atul Rajput.

Graf 2
Graf 2 - huvudskäl för att gå över till nätverksbaserade kameror

De applikationer som de svenska handlarna visar störst intresse för är kundräknare (nära 50 procent) och köhantering (drygt 40 procent). Andra applikationer som driver utvecklingen är sådana som visar ”heta” och ”kalla” zoner i butiken och som visar hur länge kunder stannar på olika platser. Minst intresserade var handlarna av applikationer som larmar när det är dags att fylla på hyllorna.

Graf 3
Graf 3

Undersökningen visar också att intresset för att lagra bildmaterial lokalt är stort bland svenska handlare. I mindre system med upp till 16 kameror är möjligheten till att lagra material lokalt i nätvekskameran lockande för många. I genomsnitt 66,4% av detaljhandlarna är intresserad av ett sådant system.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Kristina Tullberg, PR and Communications Specialist, Axis Communications Northern Europe, Telefon: +46-46-272 18 72, E-post: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis Communications

Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.

Axis har över 1000 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com

Om the Centre for Retail Research (CRR)
The Centre for Retail Research bedriver oberoende forskning i flera länder inom handeln på områden som säkerhet, system och förändringar. Deras största årliga rapport ”The Global Retail Theft Barometer”, innehåller statistik om brottslighet riktad mot handeln i 42 länder, från USA till Kina. Andra färska rapporter handlar om internethandel i tio länder, effekterna av Fotbolls-VM och prognoser för julhandeln.