Nytt kamerasystem gör Centralstationen tryggare för stockholmarna

Lund, 2012-okt-26
This content is available in the following languages: Swedish

Nu ska tryggheten öka för de 250 000 människor som dagligen passerar Centralstationen i Stockholm. Alla de gamla analoga trygghetskamerorna − de äldsta har 35 år på nacken − byts ut mot ett helt digitalt system. Uppdraget har gått till InSupport Nätverksvideo, som har valt att använda kameror från Axis Communications, marknadsledaren inom nätverksvideo.

Det nya systemet kommer också att omfatta den intilliggande bussterminalen, CityTerminalen. Beställare är Jernhusen, som äger och förvaltar fastigheterna.

Stockholms Centralstation är Nordens största resecentrum och 250 000 personer passerar här varje dag. Stationen har i dag ett kamerasystem med ett 90-tal analoga fasta och rörliga kameror.

InSupport Nätverksvideo vann Jernhusens upphandling och kommer nu att installera ett helt digitalt system med produkter från Axis och en ny NVR -plattform, Milestone Corporate. Dessutom byggs en helt ny bevakningscentral med videovägg med nya operatörsplatser.

Insupport har valt nätverkskamerorna AXIS Q6034 och AXIS P1204 samt videokodaren AXIS P7210. Samtliga produkter stödjer HDTV-standarden 720p. Totalt kommer det att ingå ett 90-tal kameror i systemet.

− Med högre upplösning och knivskarp bildkvalitet, bättre anpassning till olika ljusförhållanden och större flexibilitet vid placeringen kommer de nya kamerorna att öka tryggheten för de 250 000 människor som dagligen passerar Stockholms Central, säger Fredrik Thor, försäljningschef på Axis Communications.

Att Jernhusen valde en så pass liten aktör som InSupport för ett så stort uppdrag tycker inte Markus Sedenberg på Jernhusen är så konstigt:

− Insupport ger ett mycket seriöst intryck. Att arbeta med en mindre partner gör dessutom ofta att man får bra kontaktytor inom bolaget, säger Markus Sedenberg.

− Det känns hedrande att få förtroende från Jernhusen. Detta är ett uppdrag som passar vår specialistkompetens och erfarenhet inom heldigital nätverksvideo och större avancerade lösningar, säger Fredrik Westin, VD för InSupport Nätverksvideo.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Kristina Tullberg, PR and Communications Specialist, Axis Communications Northern Europe, Telefon: +46-46-272 18 72, E-post: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis Communications

Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.

Axis har över 1000 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com