Az AXIS bemutatta az első 60 fps teljesítményű videoenkóderét

Budapest, 2012-09-06
This content is available in the following languages: Hungarian

Az Axis Communications a hálózati videomegoldások vezető gyártója egy erős taggal bővítette videoenkóder termékcsaládját, az AXIS Q7411 videoenkóderrel. Az új, egycsatornás készülék kimagasló videofeldolgozási képességeivel ideális megoldás minden olyan esetben, amikor az analóg technikáról történő migráció során elengedhetetlen a nagy teljesítmény, a magas frame rate és a kiváló képminőség.

„Piacvezető pozíciónk további demonstrálására elsőként mutatunk be 60 fps teljesítményű videoenkódert” – jelentette be Erik Frännlid, az Axis Communications termékmenedzsmentért felelős igazgatója. „Ez a csúcskategóriás egycsatornás enkóder, mely a minőséget és teljesítményt elváró piacot célozza meg, tökéletes kiegészítője a meglévő termékportfóliónknak.”

A 60 fps teljesítmény éles képeket eredményez nagy sebességű mozgások esetén is lehetővé téve a részletek követését, az eltérések felderítését a megfigyelt területen, melynek kiemelt jelentősége van nyomozati tevékenységek alkalmával. Az AXIS Q7411 képes több, egyedileg konfigurálható videostreamet továbbítani egyszerre, maximális fps mellett, bármilyen felbontásban. A nagy hatékonyságú Baseline vagy Main Profile H.264 videotömörítésnek köszönhetően a felhasznált sávszélességben és tárhelyben szignifikáns megtakarítás érhető el. Az AXIS Q7411 a Motion JPEG képtömörítést is támogatja.

Az AXIS Q7411-gyel elérhetők az IP megfigyelés olyan funkciói, mint a kétirányú hangkapcsolat, konfigurálható I/O portok, végponti rögzítés a beépített microSD/microSDHC kártyafoglalatnak köszönhetően és a PoE táplálás (IEEE 802.3af). A telepítési költségeket jelentősen csökkentheti a koaxiális kábelen keresztül történő PTZ vezérlés, mindamellett, hogy a hagyományos, soros porton történő vezérlés is elérhető.

Az új enkóder hatékony eseménymenedzsment funkciókkal is rendelkezik, úgy mint mozgás és szabotázsérzékelés, audioérzékelés, továbbá támogatja az AXIS Camera Application Platformot.

Az AXIS Q7411 az ADP (Axis Development Partner Program) eredményeként együttműködik a legtöbb gyártó videomenedzsment alkalmazásaival, és természetesen az Axis Camera Stationnel is. Támogatják az AXIS Camera Companion, Hosted Video alkalmazásokat, valamint az ONVIF-et a szélesebb körű integráció érdekében.

Az AXIS Q7411 várhatóan 2012. októberétől rendelhető az Axis disztribútorain keresztül. Termékfotók és további információk az alábbi címen találhatók: www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q7411

Az Axis Communicationsről:
Az Axis a világ vezető hálózati videorendszer-gyártója, amely élen jár az analóg videomegoldások IP alapúra váltásában. A professzionális felhasználók számára ajánlott hálózati eszközei és megoldásai innovatív, nyílt platformokon alapulnak.
Az Axis világszerte 40 helyen több mint 1000 szakembert alkalmaz. Partnerein keresztül 179 országban van jelen. A Svédországban 1984-ben alapított IT-vállalatot a tőzsdén a NASDAQ OMX Stockholm jegyzi Axis ticker alatt. További információért kérjük, látogasson el a www.axis.com weboldalra.

Az Axis Communicationsről további információkért kérjük lépjen kapcsolatba:
Lena Hedén, PR Marketing Manager-rel. Axis Communications
Telefon: + 46 46 272 1800, E-mail: pressoffice@axis.com

Az Axis Communications magyarországi disztribútorai:
Anixter Magyarország Kft.
Aspectis Kft.
HRP Hungary Kft.