Új AXIS Camera Companion kliens alkalmazás – új funkciók kis üzletek számára

Budapest, 2012-09-05
This content is available in the following languages: Hungarian

A díjnyertes AXIS Camera Companion sikeres bemutatkozását követően a hálózati videomegoldások vezető gyártója ma bejelentette az ingyenes alkalmazás frissítését, mely tovább javítja a kiskereskedelmi egységekben a megfigyelés hatékonyságát. Az új verzióval használható az Axis’ Corridor Format és a Public View Monitoring, használhatók a hang funkciók, valamint biztosítja a felvételek eredetiségének ellenőrzését.

„Az AXIS Camera Companion első változatát jól fogadta a piac. 2012 augusztusáig kb. 20 000 letöltést regisztráltunk. Ez bizonyítja, hogy a felhasználók nagyra értékelik az AXIS Camera Companion egyszerű kezelhetőségét és a minőségi HDTV képeket” – mondta el Peter Friberg, az Axis rendszerekért és szolgáltatásokért felelős igazgatója. „Partnereink és ügyfeleink visszajelzései alapján tesszük meg a következő lépéseket. További funkciókat építünk be, amelyek még több értéket képviselnek majd a kisebb üzletek tulajdonosai számára.”

Az új változat egyirányú hangkapcsolatot, behallgatási lehetőséget biztosít egy-egy területre. Az IP technológiának köszönhetően mindezt könnyen és kedvező áron. Az audio funkciókkal rendelkező hálózati kamera ugyanazon a vezetéken továbbítja a hang- és a képi adatokat, további vezetékekre nincs szükség. Az Axis Corridor Format használatával hatékonyan figyelhetők meg szűk folyosók, lépcsőházak. Az új verzió támogatja a Public View Monitoring funkciót, mely hatékony eszköz a lopási károk csökkentésére az üzletekben, áruházakban. Mobil eszközökre letöltött alkalmazás segítségével a kamerák élő képeket tudnak továbbítani bármilyen monitorra. Annak érdekében, hogy a felvételek bizonyítékként is felhasználhatók legyenek, az új verzió digitális aláírással látja el az exportált anyagot.

Az AXIS Camera Companion kezeli a hálózati kamerák HDTV képeit, így hatékony segítséget nyújt a behatolók, bolti tolvajok vagy egyéb incidensek felderítésében, azonosításában. Lehetővé teszi az élőképek figyelését vagy a rögzített felvételek visszajátszását bárhonnan, akár a helyszínről, akár távolról, az interneten keresztül. A rendszer mozgásérzékelővel, valamint PTZ vezérlési képességekkel is rendelkezik. Állóképek vagy videók könnyen exportálhatók a kollegáknak vagy a hatóságoknak, a rendszer együttműködik számos mobil alkalmazással, melyek lehetővé teszik a távoli megfigyelést és visszajátszást olyan népszerű eszközökön, mint az iPhone, iPad vagy Android készülékek.

Eltérően az analóg eszközöktől az AXIS Camera Companion nem igényel semmilyen központi rögzítő eszközt (DVR vagy NVR), de még számítógépet sem. Minden kép a kamerákban elhelyezett szabványos SD kártyákon kerül rögzítésre, ami akkor sem szakad meg, ha a hálózat meghibásodik. A kamerák tápellátása a hálózaton keresztül történik, így nincs szükség különálló kábelezésre. Mindezek csökkentik a költségeket, egyszerűbbé teszik a telepítést és egy robusztus, redundáns működésű rendszert eredményeznek. Az ügyfelek korábban felszerelt analóg kamerái is beilleszthetők a rendszerbe videó enkóderek segítségével.

Az új AXIS Camera Companion 1.2 kliens szoftver ingyenesen letölthető az alábbi helyről: www.axis.com/products/cam_companion_software/ Elsősorban kisebb boltok, üzletek részére versenyképes árazású AXIS M1014 hálózati videomegfigyelő kit is elérhető, mely 4 db 720p felbontású HDTV kamerát tartalmaz az AXIS Camera Companion mellett. További információkat talál az alábbi címen: www.axis.com/products/video/bundles/m10/

Az AXIS Camera Companionről:
Az AXIS Camera Companion megoldás három részből áll: Axis hálózati kamerák vagy videoenkóderek beépített rögzítési képességgel SD kártyákra; ingyenes kliens szoftver és mobil alkalmazások az élő és rögzített képek megtekintéséhez; hálózati eszközök, úgy mint routerek, switchek, SD kártyák, NAS tárolók.

A kamerák elérhetők az Axis biztonságtechnikai telepítő és rendszerintegrátor partnereinél. Az 5.40 vagy magasabb verziószámú firmware-rel rendelkező Axis hálózati kamerák többsége és a videoenkóderek együttműködnek az AXIS Camera Companionnal. A támogatott termékek teljes listáját itt találja:
www.axis.com/products/cam_companion_software/supported.htm

Képekért és további információkért látogasson el az alábbi címre:
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=accom

Az AXIS Camera Companion a közelmúltban az USA-ban elnyerte az ASIS Accolades Security’s Best Award és a Maximum Impact Awards díjakat, mint a legjobb videomegfigyelő-rendszer.

Az Axis Communicationsről további információkért kérjük lépjen kapcsolatba:
Lena Hedén, PR Marketing Manager-rel. Axis Communications
Telefon: + 46 46 272 1800, E-mail: pressoffice@axis.com

Az Axis Communicationsről:
Az Axis a világ vezető hálózati videorendszer-gyártója, amely élen jár az analóg videomegoldások IP alapúra váltásában. A professzionális felhasználók számára ajánlott hálózati eszközei és megoldásai innovatív, nyílt platformokon alapulnak. Az Axis világszerte 40 helyen több mint 1000 szakembert alkalmaz. Partnerein keresztül 179 országban van jelen. A Svédországban 1984-ben alapított IT-vállalatot a tőzsdén a NASDAQ OMX Stockholm jegyzi Axis ticker alatt. További információért kérjük, látogasson el a www.axis.com
weboldalra.

Az Axis Communications magyarországi disztribútorai:
Anixter Magyarország Kft.
Aspectis Kft.
HRP Hungary Kft.