Miniatűr HDTV kamerák diszkrét megfigyelésre az Axistól

Budapest, 2012-09-04
This content is available in the following languages: Hungarian

Az Axis Communications, a hálózati videoeszközök globális piacvezetője bemutatta az AXIS P12 hálózati kameracsaládot, mely egyedülállóan diszkrét megoldást jelent kültéri és beltéri megfigyelési feladatokra. A kamerák kialakítása és kis mérete könnyű beépíthetőséget tesz lehetővé egészen szűk helyekre is. Ezzel ideális megoldást nyújtanak diszkrét vagy rejtett megfigyelési feladatokra üzletekben, irodákban, szállodákban, műemlék épületekben vagy akár bankjegykiadó automatákban.

„Egyedi tervezési koncepciónk, melynek köszönhetően a különálló képérzékelő és központi egység egymástól akár 8 méter távolságra is szerelhető, nagyfokú flexibilitást eredményez” – mondta Erik Frännlid, az Axis Communications termékmenedzsmentért felelős igazgatója. „A kamerák kis mérete és kialakítása lehetővé teszi, hogy olyan környezetbe is könnyen illeszkedjenek, ahol korlátozott a rendelkezésre álló hely, vagy rejtett megfigyelés szükséges.”

Az AXIS P12 család három tagból áll: a két pinhole modell, az AXIS P1204 és az AXIS P1214 beltérben alkalmazható, míg az AXIS P1214-E IP66 védettségű, így bel- és kültéri felhasználáshoz is megfelelő. Mindegyik típus a lencsét és a szenzort tartalmazó kisméretű érzékelőegységből, valamint a szükséges elektronikai elemeket és szerelési kiegészítőket magába foglaló központi egységből áll.

Az AXIS P12 nagyteljesítményű rejtett kamerák full frame rate 720p felbontású HDTV képet
biztosítanak. A kamerák több, egymástól függetlenül konfigurálható H.264 tömörítésű videostreamet továbbítanak, így biztosítva a kompromisszumok nélküli képminőséget, valamint a sávszélesség és a rögzítéshez felhasznált tárhely optimális kihasználását. Az AXIS P12 kamerák támogatják a Motion JPEG képtömörítést is.

A kamerák táplálhatók PoE-n vagy külső tápegységről. A felvételek decentralizáltan rögzíthetők a kamerákban elhelyezett microSD/microSDHC kártyákon vagy NAS tárolón is. Beépített alkalmazás biztosítja a mozgás- és szabotázsérzékelést, valamint hardveres ki- és bemenetek vezérelhetnek eseményekhez kötötten külső berendezéseket. Az AXIS Camera Application Platformjának köszönhetően a kamerák számos további intelligens funkcióval ruházhatók fel.

Az AXIS P12 sorozatú kamerák az ADP (Axis Development Partner Program) eredményeként
együttműködnek a legtöbb gyártó videomenedzsment alkalmazásaival, továbbá természetesen az Axis Camera Stationnel. Támogatják az AXIS Camera Companion, Hosted Video alkalmazásokat, valamint az ONVIF-et a szélesebb körű integráció érdekében.

A kamerák 2012 októberétől elérhetők az Axis disztribútoroknál.

Termékfotók és további információk az alábbi címen találhatók:
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=p12seriesAz Axis Communicationsről:
Az Axis a világ vezető hálózati videorendszer-gyártója, amely élen jár az analóg videomegoldások IP alapúra váltásában. A professzionális felhasználók számára ajánlott hálózati eszközei és megoldásai innovatív, nyílt platformokon alapulnak.
Az Axis világszerte 40 helyen több mint 1000 szakembert alkalmaz. Partnerein keresztül 179
országban van jelen. A Svédországban 1984-ben alapított IT-vállalatot a tőzsdén a NASDAQ OMX Stockholm jegyzi Axis ticker alatt. További információért kérjük, látogasson el a www.axis.com weboldalra.

Az Axis Communications magyarországi disztribútorai:
Anixter Magyarország Kft.
Aspectis Kft.
HRP Hungary Kft.