Axis bemutatta kedvező árú, HDTV felbontású mini dómkameráit beltéri megfigyelésre

Budapest, 2012-06-13
This content is available in the following languages: Hungarian

Axis bemutatta kedvező árú, HDTV felbontású mini dómkameráit beltéri megfigyelésre

Az Axis Communications, a hálózati videóeszközök globális piacvezetője június 13-án bemutatta beltéri mini dómkameráit, melyek használatával kedvező árú HDTV rendszerek építhetők ki üzletekben, szállodákban, iskolákban, bankokban és irodaépületekben.

„Az új AXIS M30 hálózati kamerák kicsik, könnyen szerelhetők mennyezetre és falra, versenyképes áron biztosítanak kiváló minőségű HDTV felbontást” foglalta össze Johan Akesson a retail szektorért felelős üzletfejlesztési igazgató. „ Miután a kamerákat az Axis Camera Companion, valamint számos egyéb videó menedzsment alkalmazás is támogatja, így rendkívül vonzó árú HDTV megoldásokat tesznek lehetővé ebben az árérzékeny szegmensben”

A mindössze 10x5 cm-es méretű AXIS M30 sorozat a 720p felbontású, 1 megapixeles AXIS M3004-ből, és az M3005-ből áll, mely támogatja az 1080p HDTV felbontást.

A tenyérnyi méretű, pornak ellenálló kialakítású AXIS M30 kamerák tervezésénél a gyors és rugalmas telepítés fontos szempont volt. A 3 tengely mentén állítható kamera mennyezetre és oldalfalra szerelhető, a kamera iránya és dőlése könnyen beállítható. A kamerák támogatják az Axis Corridor Format megoldását, mely biztosítja a függőleges irányú nagyobb lefedettséget, így ideálisan alkalmazható folyosókon, közlekedőkön, üzletek polcsorai között. Az AXIS M3004 80°-os, míg az AXIS M3005 118°-os vízszintes látószöget biztosít. A kamerák gyárilag beállított fókusszal érkeznek, így további állításra nincs szükség, ezzel is rövidítve a
telepítéssel töltött időt. Opcionális lencsékkel további látószögek állíthatók be.

Az AXIS az M30 kamerákat 2m-es hálózati kábellel szállítja, a tápellátásuk PoE-n (IEEE 802.3af) keresztül történik, így nincs szükség további kábelezésre, ezzel is csökkentve a telepítés költségeit. Annak érdekében, hogy a kamera jobban illeszkedjen környezetébe, különböző külső takarók is rendelhetők hozzá.

A kamerák képesek párhuzamosan több H.264 és MJPEG videó streamet továbbítani. Támogatják az AXIS Camera Application Platform-ját, mely lehetővé teszi más gyártók intelligens megoldásainak használatát pl. látogatók számlálása.

A kamerák beépített microSDHC foglalata néhány napos helyi rögzítést biztosít memóriakártyán. Az ingyenes AXIS Camera Companion szoftverrel a felhasználók távolról könnyedén tekinthetnek bele a felvételekbe és menedzselhetik a rendszert (helyszínenként 16 kameráig).

Az AXIS M30 kamerákat más videó menedzsment alkalmazások is támogatják, köztük az AXIS Camera Station valamint számos külső ADP (Application Development Program) fejlesztők termékei. Továbbá a kamerák együttműködnek az AVHS (AXIS Video Hosting System) rendszerrel, biztosítva az egyetlen klikkel történő csatlakozást illetve kompatibilisek az Onvif specifikációnak megfelelő hálózati videó eszközökkel.

Az AXIS M3004 és M3005 kamerák várhatóan 2012 harmadik negyedévében kerülnek forgalomba.

Termékfotók és további információk elérhetők az alábbi címen:
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m30series

Az Axis Communicationsről további információkért kérjük lépjen kapcsolatba:
Lena Hedén, PR Marketing Manager-rel.
Axis Communications
Telefon: + 46 46 272 1800, E-mail: pressoffice@axis.com

Az Axis Communicationsről:
Az Axis a világ vezető hálózati videorendszer-gyártója, amely élen jár az analóg videomegoldások IP alapúra váltásában. A professzionális felhasználók számára ajánlott hálózati eszközei és megoldásai innovatív, nyílt platformokon alapulnak.
Az Axis világszerte 40 helyen több mint 1000 szakembert alkalmaz. Partnerein keresztül 179 országban van jelen. A Svédországban 1984-ben alapított IT-vállalatot a tőzsdén a NASDAQ OMX Stockholm jegyzi Axis ticker alatt. További információért kérjük, látogasson el a www.axis.com weboldalra.