Axis lanserar extremt små kameror

Lund, 2012-sep-06
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications lanserar en helt ny serie kameror för övervakning inomhus och utomhus i miljöer där kravet på diskretion är extremt hög. Själva kameran är inte större än en jordnöt. Den nya AXIS P12-serien är anpassad för speciella miljöer som exempelvis affärer, banker, hotell och kontor.

AXIS P12 Nätverkskamera
– Storleken kombinerad med en funktionell design gör att kameran smälter in i olika miljöer med begränsat utrymme eller där behovet av diskret placering är extremt viktigt. Kameran består av en huvudenhet och en separat sensorenhet som kan installeras upp till åtta meter från varandra, säger Erik Frännlid, produktutvecklingschef.

AXIS P12-serien består av tre modeller, AXIS P1204, AXIS P1214 och AXIS P1214-E. De två förstnämnda modellerna är anpassade för inomhusmiljöer medan P1214 fungerar både inomhus och utomhus. Varje modell består av en liten sensorenhet med optik och bildsensor samt en huvudenhet med elektronik och fäste för olika tillbehör.

AXIS P12-serien har mycket hög kvalitet och HDTV 720p video. Kamerorna har multipla, individuellt konfigurerade videoströmmar med H.264-kompression. Det innebär optimerad bandbredd och lagring utan att bildkvaliteten äventyras. Kamerorna får ström antingen via Ethernet eller genom en extern strömkälla. Inspelningarna kan sparas på ett mikro SD/micro SDHC-kort på en nätverkshårddisk. Kamerorna kan även kompletteras med AXIS Camera Application Platform med exempelvis rörelsedetektion, alarmfunktioner och ingångar för anslutning av externa enheter.

AXIS P12-serien ingår i Axis Application Development Partner Program och AXIS Camera Station. Här ingår bland annat AXIS Camera Companion, Hosted Video och ONVIF som möjliggör en snabb och enkel integration av olika kamerasystem.

Den nya kameraserien släpps på marknaden den 12 oktober 2012 genom Axis återförsäljarnät.


För ytterligare information om Axis Communications, vänligen kontakta:
Lena Hedén, PR Marketing Manager, Axis Communications
Tel: + 46 46 272 1800, E-mail: pressoffice@axis.com

Om Axis Communications
Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.
Axis har fler än 1 000 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com