Axis släpper ny kamera för tuffa ljusförhållanden

Lund, 2012-aug-27
This content is available in the following languages: Swedish

Nu introducerar Axis Communications en ny kameramodell för miljöer med kraftigt varierande ljusförhållanden. AXIS P3384 är en kupolkamera för fast montering, lämplig för montering nära stora fönster, entrédörrar och andra platser med stora ljusvariationer. Detta gör IP-kameran idealisk för flygplatser, järnvägsstationer, offentliga byggnader och för övervakning i stadsmiljö. Kameran finns för såväl inomhus- som utomhusbruk.

AXIS P3384-VE Network Camera
Kameran kombinerar stor dynamik i ljusomfånget (HDR) med god kontastverkan i bilderna. Resultatet syns tydligt i dessa exempel www.axis.com/products/cam_q1604/video/.

”Tack vare kamerans förmåga att fånga bilder i alla sorters ljusförhållanden kan man placera den där den gör bäst nytta, i stället för att välja en plats utifrån ljuset. Det stora kontrastomfånget gör att man kan få bra bilder även i motljus och i mörka miljöer”, säger Erik Frännlid, produktutvecklingschef för Axis Communications.

Kamerorna i serien AXIS P3384-V/-VE har bildupplösningen 720p, tack vare en 1/3 tums bildsensor av högsta klass. Alla kameror i serien är lätta att montera. Skärpa och zoom kan fjärrstyras och med hjälp av pixelräknaren är det lätt att optimera bildvinkeln för det område som ska övervakas.

Kameran har stöd för Power over Ethernet, vilket innebär att bara en kabel behöver anslutas. I serien finns en inomhusmodell och den vattentäta utomhusmodellen AXIS P3384-VE, som klarar temperaturer från -40⁰ till +55⁰ Celsius. Så väl AXIS P3384-V som AXIS P3384-VE levereras med vandalsäkra höljen.

Kamerorna blir tillgängliga under tredje kvartalet 2012. Priset hamnar runt 7 700 kronor för AXIS P3384-V och 8 500 kronor för AXIS P3384-VE. För bilder och annan information, se:
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=p3384För ytterligare information om Axis Communications, vänligen kontakta:
Lena Hedén, PR Marketing Manager, Axis Communications
Tel: + 46 46 272 1800, E-mail: pressoffice@axis.com

Om Axis Communications
Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.
Axis har fler än 1 000 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com