Digitaalinen CCTV-järjestelmä auttaa tunnistamaan mahdollisia sieppaajia

Lund, 2012-08-03
This content is available in the following languages: Finnish

IP CCTV auttoi estämään merkittävään irlantilaiseen liikemieheen kohdistuvan mahdollisen sieppausyrityksen

AXIS Q1604 verkkovideokamera ja Mirasys järjestelmä ovat saaneet kiitosta johtavalta donegalilaiselta liikemieheltä Mairtin Kellyltä, sillä ne auttoivat estämään sieppaussuunnitelman ja tunnistamaan sen takana olevan naamioituneiden miesten joukkion.

Ryhmän naamioituneita miehiä nähtiin kokoontuvan Mairtin Kellyn liiketilojen ulkopuolella. Ohikulkija ilmoitti tästä poliisille, ja Kelly sai tiedon tapauksesta ja mahdollisesta sieppausyrityksestä.
Kyseessä oli ”tiger kidnapping” sieppausyritys – Irlannissa tuttu ilmiö, jossa panttivangiksi otetaan rahaa tai arvoesineitä omistavan lähiomainen.

Saavuttuaan toimistoonsa Kelly ryhtyi tutkimaan kuva-aineistoa digitaalisesta CCTV järjestelmästään, joka käsittää useita Axis verkkokameroita sekä Mirasys järjestelmän. AXIS Q1604 kamerat antoivat selkeitä, laadukkaita kuvia miesten kasvoista etäältä, öiseen aikaan, sekä otoksia miehistä pukemassa naamioita kasvoilleen ja miesten ajoneuvojen rekisterikilvistä.

Nähtyään ajoneuvot ja miesten kasvot CCTV kuvista poliisi lähti välittömästi kohti Kellyn kotitaloa, ja yhytti miesporukan talon lähistöltä.

Puhuttuaan tapauksesta jälkeenpäin Kelly totesi: “Nykyajan taloudellisessa ilmastossa tiger kidnapping sieppausten määrä Irlannissa kasvaa hälyttävästi, mutta en koskaan voinut kuvitella joutuvani itse tällaisen kohteeksi.”

“Galwaylainen Multisys oli asentanut CCTV järjestelmän vain 24 tuntia aikaisemmin, mutta olen siitä äärimmäisen kiitollinen. Kuva aineisto oli ratkaisevassa osassa, ei ainoastaan rikollisten tunnistamisessa, vaan myös heidän suunnitelmiensa estämisessä. Mirasys järjestelmän avulla oli todella helppoa löytää oleelliset kohdat aineistosta poliisia varten, ja kuva aineiston laatu oli erittäin hyvää erityisesti, kun ottaa huomioon, että oli keskiyö.”

Axis Communicationsin Pohjois Euroopan aluepäällikkö Phil Doyle toteaa: “Rikollisista on menetelmiltään ja tekotavoiltaan tulossa yhä hienovaraisempia, minkä vuoksi heidän tunnistamisensa on entistä vaikeampaa.”

“Axis on tehnyt huomattavia sijoituksia tuotteisiinsa taistellakseen näitä seikkoja vastaan ja tarjotakseen yritysjohtajille ja muille yhteiskunnan silmäätekeville suurempaa mielenrauhaa. Sellaisissa kameroissa kuten AXIS Q1604 on erinomaisen selkeä kuvanlaatu ja toiminta alue epäsuotuisissakin olosuhteissa, jolloin rikollisjoukkioiden on paljon vaikeampaa toteuttaa rikoksensa ja päästä pakoon.”
Kellyn tiloihin järjestelmän asensi irlantilainen CCTV järjestelmiin erikoistunut Multisys, joka on Axis Communicationsin Gold Partner yhteistyökumppani.

Lisätietoja Axis Communicationsista saa sivustolta www.axis.com.


Lisätietoja:
Lena Hedén, PR- ja markkinointijohtaja, Axis Communications
Puh: +46 46 272 1800, sähköposti: pressoffice@axis.com


Axis Communications
Axis on IT-alan yritys, joka tarjoaa verkkovideoratkaisuja ammattikäyttöön. Yritys on verkkovideoiden globaali markkinajohtaja ja edistää käynnissä olevaa siirtymistä analogisesta digitaalisen videovalvontaan. Axisin tuotteet ja ratkaisut keskittyvät turvallisuus- ja etävalvontaan ja perustuvat innovatiivisiin, avoimiin teknologia-alustoihin. Axisin päätoimipaikka on Ruotsissa, ja yrityksellä on oma toimisto yli 20 maassa. Lisäksi yritys tekee yhteistyötä kumppaneiden kanssa yli 70 maassa. Vuonna 1984 perustettu Axis on listattu NASDAQ OMX Tukholma -pörssissä tunnuksella AXIS. Lisätietoja Axisista löytyy osoitteessa www.axis.com