Axis introduceert AXIS M10 netwerkcamera-serie met ondersteuning voor lokale opslag en AXIS Camera Companion

Rotterdam, 2012-jun-21
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Rotterdam, 12 juni 2012 - Axis Communications introduceert de kleine en kostenefficiënte AXIS M1013 en M1014 indoor netwerkcamera's met ondersteuning voor lokale opslag, waardoor ze geschikt zijn voor het beveiligen van locaties zoals kleine bedrijven, winkels, restaurants, hotels en woningen.

"Dankzij de superieure videokwaliteit in zowel SVGA en HDTV en ondersteuning voor lokale opslag én AXIS Camera Companion, sluiten de AXIS M1013 en M1014 perfect aan bij de wensen van de retailmarkt en andere sectoren die behoefte hebben aan kostenefficiënte en betrouwbare videobewaking", zegt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis Communications. "Deze camera's laten winkel- en huiseigenaren en andere gebruikers toe de resolutie, full frame rate en heldere weergave van kleur van HDTV videobewaking te ervaren tegen een betaalbare prijs.”

De AXIS M1014 biedt op full frame rate HDTV 720p megapixel resolutie, terwijl de AXIS M1013 een SVGA-resolutie biedt. De kleine indoor AXIS M10 netwerkcamera-serie wordt geleverd met veel eenvoudig te gebruiken functionaliteiten: H.264-compressie die opslag- en bandbreedtebehoefte vermindert en lokale opslag (Edge storage) met zowel ondersteuning voor MicroSDHC kaarten als opslag op een medium dat op het netwerk is aangesloten zoals Network-Attached Storage (NAS). Dit stelt gebruikers in staat om kostenefficiënte en betrouwbare opname oplossingen te bouwen en een systeem tegelijk redundant te maken.

Dankzij de ondersteuning van MicroSDHC kaarten in de camera's zijn ze ideaal voor de AXIS Camera Companion, de onlangs geïntroduceerde intuïtieve en kosteneffectieve IP-video-oplossing die is ontworpen voor kleinere installaties tot 16 camera’s. Het opnemen van videobeelden op de MicroSDHC geheugenkaart in elke camera reduceert de kosten, vereenvoudigt de installatie en zorgt ervoor dat er geen ‘single point of failure’ is in het systeem.

De AXIS M1013 en M1014-modellen worden via het Axis Application Development Partner Program en de AXIS Camera Station ondersteund door de meeste videobeheerssoftware. De camera's ondersteunen verder ook de AXIS Camera Companion, Hosted Video en ONVIF voor eenvoudige camera systeem integratie.

Prijs en beschikbaarheid
De AXIS M1013 en M1014-netwerkcamera's zullen beschikbaar zijn in Q2 2012 voor een adviesprijs van 149 € voor de AXIS M1013 en 179 € voor de AXIS M1014. Voor foto's en meer informatie, klik hier.


Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1200 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.

Voor meer informatie:
Axis Communications BV
Edwin Roobol
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.roobol(at)axis.com

Whizpr
Kees Verheij/Annerieke Kamphuis
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis(at)whizpr.nl