Axis lanserar prisvärda Kupolkameror med HDTV för butiksövervakning

Lund, 2012-jun-13
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Svenska Axis Communications, marknadsledande inom nätverksvideo, lanserar på onsdagen två nya kupolkameramodeller för butiksövervakning. Kamerorna, som är fastmonterade, har ett attraktivt pris för att passa även mindre butiker.

“De nya kamerorna I AXIS M30-serien har superb bildkvalitet i HDTV. De är små och lätta att montera på vägg eller i taket och de fungerar med vår nya lättanvända programva ra AXIS Camera Companion, säger Johan Åkesson, utvecklingschef i affärsområdet handel. Kamerans diameter är bara 10 cm och den är 5 cm hög. AXIS M3004 har HD-upplösning på 720p, medan AXIS M3005 har full-HD med 1080p. De beräknas vara tillgängliga för beställning tredje kvartalet 2012.

Kamerorna, som är dammtäta, är lätta att installera. De går att justera i tre dimensioner, vilket ger möjlighet att fästa dem på vägg eller i tak och enkelt få korrekt bildvinkel. De stödjer också Axis ”Corridor Format” för vertikalt orienterade videoströmmar, vilket maximerar täckningen i korridorer och butiksgångar. Betraktningsvinkeln för AXIS M3004 är 80°, för M3005 är den 118°, det går också att ändra betraktningsvinkeln med andra objektiv. Ingen skärpeinställning behövs vid installationen.

Kamerorna får ström från nätverket (Power over Ethernet IEEE 802.3af), vilket minimerar kabeldragning vid installation. Den kan förses med olika skal för att smälta in i omgivningen så bra som möjligt.

Kamerorna kan skicka två olika videosignaler samtidigt, H.264 och Motion JPEG. De stödjer AXIS Camera Application-plattformen, vilket gör det möjligt att installera tredjepartsprogram som exempelvis folkräknare. Genom att sätta in ett micro-SDHC-kort i kameran går det att spara flera dagars inspelning lokalt, en bra backup ifall nätverket skulle gå ner. Genom den nylanserade gratisprogrammet AXIS Camera Companion går det att övervaka upp till 16 kameror samtidigt.

AXIS M30-kamerorna stödjer också andra videohanteringsprogram som AXIS Camera Station och tredjepartsprogram genom Axis Development Partner-program. Dessutom stödjer den AXIS Video Hosting-system (AVHS).


För ytterligare information om Axis Communications, vänligen kontakta:
Lena Hedén, PR Marketing Manager, Axis Communications
Tel: + 46 46 272 1800,
E-post:pressoffice@axis.com


About Axis Communications
Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.
Axis har fler än 1 000 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com