Axis lanserer overvåkingskameraer med HDTV spesialtilpasset for småbedrifter

Oslo, 2012-06-13
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Svenske Axis Communications, markedsleder innenfor nettverksvideo, lanserer onsdag to nye kameramodeller for butikkovervåking. Prisen gjør at kameraene er spesielt godt egnet for mindre butikker.

– De nye kameraene i AXIS M30-serien har fantastisk billedkvalitet i HDTV. De er små og enkle å montere på vegg eller i tak og styres av vår nye programvare AXIS Camera Companion, sier Johan Åkesson, utviklingssjef i forretningsområdet Handel.
Kameraene er kun 5 centimeter høye og har en diameter på 10 cm. AXIS M3004 har en oppløsning på 720p, mens AVIS M3005 har fullverdig HD-oppløsning på 1080p. Kameraene vil være tilgjengelige i tredje kvartal inneværende år.

Kameraene, som er støvtette, kan justeres i tre dimensjoner slik at man enkelt oppnår korrekt bildevinkel ved montering i tak eller på vegg. De har også støtte for Axis ”Corridor Format” for vertikalt orienterte videobilder, noe som maksimerer dekningen av korridorer og gangareal i butikker. Betraktningsvinkelen for AXIS M3004 er 80 grader, og for M3005 118 grader. Det er mulig å endre vinkelen ved å bruke andre objektiver. Det er ikke nødvendig å stille inn skarphetsnivå ved installasjon. Strømforsyning sikres gjennom nettverket (Power over Ethernet IEEE 802.3af), noe som reduserer behovet for kabelføringer ved installasjon. Kameraene kan utstyres med ulike deksler for å gli inn i omgivelsen på best mulig måte.

Kameraene kan sende to ulike videosignaler, H264 og Motion JPEG, samtidig. De har støtte for AXIS Camera Application-plattformen, som gjør det mulig å installere tredjepartsprogramvare som for eksempel beregning av antall personer.
Ved å sette inn micro SDHC-kort i kameraene kan opptak av flere dagers varighet lagres lokalt, hvilket representerer en god backup i tilfelle nettverket skulle være nede. Ved hjelp av den nylig lanserte gratisprogramvaren AXIS Camera Companion kan man overvåke inntil 16 kameraer samtidig.

AXIS M30-kameraene støtter også annen videoprogramvare som AXIS Camera Station og tredjepartsprogram gjennom AXIS Development Partner-program. De støtter også AXIS Video Hosting-systemet AVHS.Hvis du ønsker mer informasjon om Axis Communications, kan du ta kontakt med:
Lena Hedén, PR Marketing Manager, Axis Communications
Tlf.: +46 46 272 18 00, e-postadresse:a mailto> pressoffice@axis.com


Om Axis Communications
Som markedsledende aktør innenfor nettverksbaserte videotjenester viser Axis vei mot en smartere, tryggere og bedre sikret verden, og er pådriver i overgangen fra analog til digital videoovervåkning. Axis tilbyr nettverksbaserte videoløsninger for profesjonelle installasjoner, med produkter og løsninger som er basert på en innovativ, åpen teknologisk plattform. Axis har over 1000 dedikerte ansatte på 40 kontorer over hele verden og samarbeidspartnere som dekker 179 land. Axis ble grunnlagt i 1984 og er et IT-selskap basert i Sverige, børsnotert på NASDAQ OMX Stockholm under tickeren AXIS. Du finner mer informasjon om Axis på nettsidene våre: www.axis.com.