Axis lancerer dome-kameraer i HD-kvalitet – specielt tilpasset mindre virksomheder

København, 2012-06-13
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Svenske Axis Communications, som er markedsleder inden for netværksvideo, lancerer onsdag to nye dome-kameramodeller til brug i forbindelse med butiksovervågning. Prisniveauet gør, at kameraerne egner sig særligt godt til mindre butikker.

”De nye kameraer i AXIS M30-serien har en suveræn HD-billedkvalitet. De er små og nemme at montere på en væg eller et tag, og de fungerer sammen med vores nye software, AXIS Camera Companion,” udtaler Johan Åkesson, som er udviklingschef på forretningsområdet.

Kameraet har en diameter på blot 10 centimeter og er 5 centimeter højt. AXIS M3004 har en opløsning på 720p, mens AXIS M3005 har 1080p (FullHD). De forventes at være tilgængelige i det tredje kvartal af 2012. Kameraerne, som er helt støvtætte, kan justeres i tre retninger, hvilket gør det muligt at fastgøre dem til en væg eller et tag og nemt få den ønskede billedvinkel. De understøtter også Axis ”Corridor Format” – vertikalt orienterede videostreams – hvormed de er optimale til korridorer og midtergange i butikker.

Betragtningsvinklen på AXIS M3004 er 80°, og for M3005 er den 118°. Ved at anvende andre objektiver, kan man ændre på betragtningsvinklen. Det er ikke nødvendigt at indstille skarpheden ved installationen. Kameraerne får strøm via netværket (Ethernet IEEE 802.3af), hvilket minimerer behovet for at trække ledninger i forbindelse med installationen. De kan iklædes forskellige beklædninger, så de forsvinder mest muligt i omgivelserne.

Kameraerne kan håndtere to forskellige videosignaler, H264 og Motion JPEG, samtidigt. De understøtter Camera Application-platformen, hvilket gør det muligt at installere tredjepartssoftware som for eksempel kan tælle personer.
Hvis man indsætter et micro-SDHC-kort i kameraet, kan man gemme flere dages optagelser lokalt, hvilket er en god backupsikring i tilfælde af, at netværket skulle gå ned. Sammen med den nylancerede, gratis software, AXIS Camera Companion, kan man anvende op til 16 kameraer samtidigt.

AXIS M30-kamererne understøtter også anden videosoftware, som eksempelvis AXIS Camera Station og tredjepartsprogrammer gennem AXIS Development Partner-programmet. Derudover understøtterne kameraerne også AXIS Video Hosting-systemet (AVHS).


For yderligere information om Axis Communications, kontakt:
Lena Hedén, PR Marketing Manager, Axis Communications
Tlf.: +46 46 272 18 00, e-mail: pressoffice@axis.com


Om Axis Communications
Axis er markedets førende udbyder af netværksvideo og en drivende kraft bag overgangen fra analog til digital videoovervågning, hvilket baner vejen for en tryggere, smartere og mere sikker verden. Axis tilbyder netværksbaserede videoløsninger til professionelle installationer med produkter og løsninger, der er baseret på innovative og åbne tekniske platforme. Axis har flere end 1.000 engagerede medarbejdere på 40 steder rundt omkring i verden og samarbejdspartnere i 179 lande. Axis blev grundlagt i 1984 og er en svensk it-virksomhed, der er noteret på NASDAQ OMX Stockholm (ticker: AXIS). For yderligere information om Axis, klik ind på vores hjemmeside www.axis.com.