Axisin digitaalinen valvontajärjestelmä Ruukki Metalsin tehtaalle Raaheen

Lund, 2012-06-18
This content is available in the following languages: Finnish

Ruukki Metals modernisoi Raahen tehtaansa valvontajärjestelmän Axis Communicationsin videoenkoodereilla ja dekoodereilla. Vanhan järjestelmän analoginen signaali saadaan muutettua digitaaliseksi, joten analogiset kamerat toimivat koko siirtymäkauden ajan.

Ruukki-konserniin kuuluva Ruukki Metals päivittää Raahen tehtaansa analogisen valvontajärjestelmän Axis Communicationsin videoenkoodereilla ja dekoodereilla kohti IP-pohjaista valvontajärjestelmää. Tuotantoprosessien ja tehdasalueen analoginen valvontajärjestelmä on tullut kapasiteettinsa rajoille. Videoenkoodereiden ja dekoodereiden ansiosta analogisia kameroita ei kuitenkaan tarvitse uusia kesken elinkaaren, vaan niiden analogiset signaalit muutetaan digitaalisiksi. Dekooderilla signaali saadaan näkymään joko tietokoneen näytöltä tai analogiselta monitorilta.

Modernisoimistyö on laaja ja haastava, sillä tehdasaluetta valvotaan 40 valvontahuoneesta, jossa kussakin valvotaan 40–100 kameraa. Kustannussyiden lisäksi analogisten kameroiden uusintavauhtia hillitsevät myös turvallisuustekijät, koska tehdasaluetta pitää voida valvoa ympäri vuorokauden seitsemänä päivänä viikossa. Videoenkoodereiden ja dekoodereiden asennus mahdollistaa järjestelmän modernisoimisen siirtymävaiheessa. Arvion mukaan kaikki analogiset kamerat korvataan verkkokameroilla vuoteen 2020 mennessä. Tuolloin koko valvontajärjestelmä on IP-pohjainen.

“Axis Communicationsin videoenkoodereiden ja dekoodereiden avulla voimme modernisoida kamerajärjestelmämme sekä valvoa prosesseja ja tehdasaluetta koko ajan ympäri vuorokauden. On myös hyvä, että voimme vaihtaa analogiset kameramme uusiin vähitellen. Kamerat ovat liian
kalliita vaihdettaviksi, kun ne ovat vielä toimintakunnossa”, kertoo Ruukki Metalsin Juha Korpela.

Ruukki säästää laskelmien mukaan puolet kustannuksista verrattuna siihen, että valvontatarve katettaisiin asentamalla tarvittava määrä analogisia matriisijärjestelmiä. Tällä hetkellä uusi järjestelmä on asennettu yhteen valvontahuoneeseen ja lisäksi tehtaalle on asennettu yli 100 Axisin enkooderia, jotka muuntavat analogisten kameroiden signaalit IP-järjestelmään sopiviksi. Käytössä olevat mallit ovat AXIS 241S (yksikanavainen) ja AXIS Q7406 Blade (kuusikanavainen).

Lisäksi Ruukilla on ollut testikäytössä Axis Communicationsin lämpökameroita, joilla voidaan valvoa teräksen valmistuksessa käytettävän raudan sulattamisessa syntyviä vaarallisia kaasuja ja niiden palamista.


Lisätietoja:
Kristina Tullberg, PR- ja markkinointijohtaja, Axis Communications
Puh: + 46 46 272 1800, sähköposti: kristina.tullberg@axis.com

Axis Communications
Axis on IT-alan yritys, joka tarjoaa verkkovideoratkaisuja ammattikäyttöön. Yritys on verkkovideoiden globaali markkinajohtaja ja edistää käynnissä olevaa siirtymistä analogisesta digitaalisen videovalvontaan. Axisin tuotteet ja ratkaisut keskittyvät turvallisuus- ja etävalvontaan ja perustuvat innovatiivisiin, avoimiin teknologia-alustoihin. Axisin päätoimipaikka on Ruotsissa, ja yrityksellä on oma toimisto yli 20 maassa. Lisäksi yritys tekee yhteistyötä kumppaneiden kanssa yli 70 maassa. Vuonna 1984 perustettu Axis on listattu NASDAQ OMX Tukholma -pörssissä tunnuksella AXIS. Lisätietoja Axisista löytyy osoitteessa www.axis.com.