Axisin uusi ARTPEC-4 parantaa verkkovideojärjestelmien kuvalaatua ja videoanalyysin laatua

Lund, 2012-01-12
This content is available in the following languages: Finnish

Axis Communications tuo markkinoille uuden SoC-sirun: ARTPEC-4. Markkinoiden johtavan verkkovideotuotteille tarkoitetun system-on-chip-sirun uusin versio parantaa merkittävästi Axisin verkkovideokameroiden ja videomuuntimien kuvalaatua ja videoanalyysin laatua.

ARTPEC-4 vähentää videoiden taustamelua ja lisää niiden valoherkkyyttä, jolloin liikkuvista kohteista saadaan tarkempia kuvia. Siru on tärkeä osa Axisin ainutlaatuista Lightfinder-tekniikkaa, jonka avulla kamerat "näkevät" selvästi myös pimeässä ja heikossa valaistuksessa. Lightfinder-tekniikkaa käytetään palkintoja voittaneessa AXIS Q1602 Network Camerassa, joka on markkinoiden valoherkin valvontakamera.

Axis on parantanut uusimmassa sirussaan edelleen myös H.264-kompressiota. ARTPEC-4 tukee samanaikaisesti sekä H.264- että Motion JPEG -virtoja, ja toiminnon ansiosta videovirrat voidaan myös optimoida yksilöllisesti. Tämä parantaa HDTV-kuvien laatua ja järjestelmän joustavuutta sekä alentaa verkoston ja varastoinnin kustannuksia.

Tehokkaan CPU:n ja videoanalyysiä nopeuttavan oheissuorittimen ansiosta ARTPEC-4 myös tarjoaa lisää prosessivoimaa älykkäitä videoanalyysejä varten. Tästä on erityisen paljon hyötyä AXIS Camera Application Platformissa käytettävissä analyysisovelluksissa, joiden avulla voidaan tehdä videovalvonnassa tarvittavia skaalattavia analyysejä.

Siirryttäessä yhä enemmän analogisesta videovalvonnasta IP-valvontaratkaisuihin videomuuntimien kysyntä markkinoilla kasvaa. ARTPEC-4:n entistä parempi limittämättömyys ja monikanavaiset videoportit vähentävät videomuuntimien kustannuksia porttia kohti ja mahdollistavat edullisempien monikanavaisten videomuuntimien hankinnan.

Axisin videomuuntimia ja kameroita varten optimoitu ARTPEC-4 täydentää yrityksen nykyistä siruvalikoimaa, joka sisältää myös maailman ensimmäisen HDTV:n mahdollistavan verkkokamerasirun ARTPEC-3.

”ARTPEC-4:n kehittäminen korostaa yrityksemme sisäisen kehitystyön merkitystä asemamme vakiinnuttamisessa alamme johtavana yrityksenä. Uusimman sirumme tarjoama entistä parempi kuvalaatu laajentaa videovalvontajärjestelmien ja siten myös Axisin kameroiden käyttömahdollisuuksia yhä useammissa sovelluksissa”, totesi Johan Paulsson, CTO, Axis Communications.Tietoa Axis Communicationsista
Axis on IT-alan yritys, joka tarjoaa verkkovideoratkaisuja ammattikäyttöön. Yritys on verkkovideoiden globaali markkinajohtaja ja edistää käynnissä olevaa siirtymistä analogisesta digitaalisen videovalvontaan. Axisin tuotteet ja ratkaisut keskittyvät turvallisuus- ja etävalvontaan ja perustuvat innovatiivisiin, avoimiin teknologia-alustoihin. Axisin päätoimipaikka on Ruotsissa ja yrityksellä on oma toimisto yli 20 maassa. Lisäksi yritys tekee yhteistyötä liikekumppaneiden kanssa yli 70 maassa. Vuonna 1984 perustettu Axis on listattu NASDAQ OMX:ssä Tukholman -pörssissä näyttönauhalla AXIS. Lisätietoja Axisista löytyy verkkosivustostamme osoitteessa www.axis.com


Lisätietoja antaa:
Kristina Tullberg, PR- ja markkinointijohtaja, Axis Communications
Puh: + 46 46 272 1800, S-posti: kristina.tullberg@axis.com