Axis lanserer ARTPEC-4 for forbedret videokvalitet og analyse i nettverksvideosystemer

Oslo, 2012-01-12
This content is available in the following languages: Danish, Norwegian Bokmål, Swedish

Axis Communications lanserer ny brikke – ARTPEC-4. Den siste versjonen av denne markedsledende systembrikken (SoC) for nettverksvideo gir forbedret bildekvalitet og videoanalyse i Axis’ nettverksbaserte videokameraer og videoservere.

ARTPEC-4 er utviklet for å levere video med mindre støy og høyere lysfølsomhet for skarpere bilder av objekter som beveger seg. Brikken er sentral drivkraft for Axis' unike Lightfinder-teknologi som gjør det mulig for kameraet å "se" i svakt lys eller mørke. Lightfinder-teknologien finnes i det prisbelønte nettverkskameraet AXIS Q1602, som er markedets mest lysfølsomme overvåkingskamera.

Med den nye brikken har Axis forbedret H.264-komprimeringen ytterligere. ARTPEC-4 støtter flere samtidige H.264- og Motion JPEG-videostrømmer, og denne innebygde fuksjonen gjør det mulig å optimalisere videostrømmene individuelt. Samlet sett gir dette bedre HDTV-bilder, større fleksibilitet og lavere nettverks- og lagringskostnader.

Med en kraftig CPU og en koprosessor for hurtigere videoanalyse kan ARTPEC-4 også skryte av mer prosessorkraft til intelligent videoanalyse. Dette er spesielt nyttig for analyseprogrammer som kjører på AXIS Camera Application Platform, for skalerbar og distribuert analyse i videoovervåking.

Etter som overgangen fra analog videoovervåking til IP-overvåkingsløsninger skyter fart, er det økende interesse for videoservere i markedet. Siden ARTPEC-4 har forbedret linjedobling (deinterlacing) og flerkanals videoporter på én brikke, gir det lavere kostnad per port for videoservere og åpner for rimeligere videoserverprodukter med flere kanaler.

ARTPEC-4 er optimalisert for Axis' videoservere og kameraer og kompletterer den eksisterende brikkeporteføljen som også omfatter ARTPEC-3, verdens første HDTV-aktiverte nettverkskamerabrikke.

"ARTPEC-4 er et bevis på hvor viktig Axis' interne produktutvikling er for å befeste vår lederposisjon på teknologifeltet. Vår nyeste brikke gir forbedret bildekvalitet, noe som igjen gir mer anvendelige videoovervåkingssystemer. Det åpner for utvidet bruk av Axis-kameraer på flere anvendelsesområder og øker også bruksmulighetene", sier Johan Paulsson, teknisk direktør hos Axis Communications.
Om Axis

Axis er et IT-selskap som tilbyr nettverksvideoløsninger for profesjonelle installasjoner. Selskapet er globalt markedsledende innenfor nettverksvideo og en drivende kraft bak overgangen fra analog til digital videoovervåkning. Axis’ produkter og løsninger er rettet mot sikkerhetsovervåkning og fjernstyrt overvåkning og er, basert på innovative og åpne teknologiske plattformer. Axis er et svenskbasert selskap som med global virksomhet gjennom kontorer i mer enn 20 land, og med samarbeidspartnere i mer enn 70 land. Axis ble grunnlagt i 1984 og er notert på Stockholmsbørsen NASDAQ OMX med tickeren AXIS. Mer informasjon om Axis er å finne på vårt nettsted www.axis.com

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:

Kristina Tullberg, Marketing Manager Nordics, Axis Communications
Tlf: +46 46 272 1800, e-postadresse: kristina.tullberg@axis.com