Axis lancerer faste netværkskameraer med dynamiske optagelsesegenskaber

København, 2011-09-19
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Axis Communications, førende inden for netværksvideo, lancerer to enestående fastmonterede netværkskameraer: AXIS Q1604 og AXIS Q1604-E. Disse kameraer tilbyder ideelle løsninger til overvågning under forhold med store lysvariationer, fx når lyset kommer gennem et glasvindue eller en dør, så der opstår både lyse og mørke zoner. Under disse krævende forhold, giver netværkskameraet AXIS Q1604-E brugeren mulighed for nemt og tydeligt at identificere mennesker og genstande.

AXIS Q1604 er et fast netværkskamera, der egner sig til overvågning under kraftigt varierende lysforhold.
“Eftersom Axis’ unikke ‘dynamiske optagelsesegenskaber’ er tilpasset situationer med store dynamiske områder, giver de disse kameraer mulighed for at håndtere blændende lys og levere glimrende billeder under problematiske lysforhold,” siger Erik Frännlid, produktchef, Axis Communications. “Netværkskameraet AXIS Q1604/E leverer tydelige billeder selv i situationer med modlys, hvor lysintensiteten kan variere kraftigt.”

Wide Dynamic Range med ‘dynamisk optagelse’ fungerer således, at den optager flere billeder med forskellige eksponeringstider. Kombineret med avanceret billedbehandling sikrer det videooptagelser med enestående klarhed og skarphed, hvor ingen del af billedet er for mørk eller lys. Dette er især en fordel i omgivelser, hvor modlys eller kraftige kontraster er et problem. De nye AXIS Q1604-E netværkskameraer egner sig fortrinligt til overvågning af indgange, bygninger med store vinduer og gangtunneler, fx i lufthavne og på togstationer eller i forbindelse med stats- og byovervågning.

AXIS Q1604 til indendørs brug og AXIS Q1604-E, der er klargjort til udendørs brug, tilbyder progressiv scanning med en billedkvalitet på 1 MP/en HDTV-opløsning på 720p og leverer flere individuelt konfigurerbare H.264- og Motion JPEG-sekvenser samtidigt. Andre egenskaber hos kameraerne er bl.a. dag-/natfunktion, varifokal linse, langt bagfokus og understøttelse for tovejs audio. Den IP66- og NEMA 4X-klassificerede AXIS Q1604-E, der leveres med vægbeslag og solskærm, er beskyttet mod støv, regn, sne og sol og fungerer under temperaturer fra -40 °C to 50 °C.

AXIS Q1604-E netværkskameraer understøttes af branchens største udbud af videohåndteringssoftware gennem Axis Application Development Partner Program og AXIS Camera Station. Kameraerne understøtter desuden AXIS Camera Application Platform og AXIS Video Hosting System (AVHS) med adgang til håndtering af videoovervågningstjenesterne via internettet med blot ét klik.

Kameraerne er tilgængelige fra september 2011. Vejl. udsalgspris: $ 999/€ 849 for AXIS Q1604 og US$ 1299/€ 1099 for AXIS Q1604-E. Billeder og andre ressourcer er tilgængelige på: http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1604

Om Axis Communications
Axis er et IT-firma, der tilbyder netværks videoløsninger til professionelle installationer. Firmaet er førende på markedet indenfor netværksvideo, og fremmer den løbende veksel fra analog til digital videoovervågning. Axis produkter og løsninger fokuserer på sikkerhedsovervågning og fjernmonitering, og er baserede på innovative, åbne teknologiplatforme. Axis er et svensk-baseret firma, der arbejder over hele verden med kontorer i mere end 20 lande og samarbejder med partnere i mere end 70 lande. Grundlagt i 1984, er Axis opført på NASDAQ OMX Stockholm, under mærket AXIS. For mere information om Axis, se venligst vores hjemmside på www.axis.com.

For yderligere information, kontakt:
Kristina Tullberg, markedsføringschef Norden, Axis Communications
Tlf.: + 46-(0)46-272 1800, E-mail: kristina.tullberg@axis.com