Axis esittelee markkinoiden valoherkimmän valvontakameran

Lund, 2011-05-17
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Verkkovideoalan markkinajohtaja Axis Communications esittelee nyt ainutlaatuisen Axis Lightfinder -tekniikkaan perustuvan kiinteän verkkokameran. AXIS Q1602/-E -verkkokamerat sopivat erinomaisesti valvontatehtäviin heikosti valaistuissa sisä- ja ulkotiloissa ja varsinkin silloin, kun videolle tallentuvia värejä tarvitaan esineiden ja henkilöiden tunnistamiseen.

”Axisin ainutlaatuinen Lightfinder-tekniikka nostaa kiinteiden verkkokameroiden suorituskyvyn aivan uudelle tasolle heikosssa valaistuksessa”, toteaa Axis Communicationsin tuotepäällikkö Erik Frännlid. Se parantaa huomattavasti valvontakameroiden videolaatua, ja uskommekin AXIS Q1602:n olevan markkinoiden valoherkin kamera. Tuote on paras vaihtoehto pimeissä ja heikosti valaistuissa ympäristöissä.

Lightfinder-tekniikan ansiosta AXIS Q1602 -kamera on erittäin herkkä myös vähäisessä valaistuksessa ja ”näkee” myös melkein pimeällä. Axisin vankka osaaminen kuvankäsittelyssä, sirunkehityksessä, sensorivalinnassa sekä päivä- ja yölinssien käytössä takaa sen, että kamera pysyy tarkkana myös päivänvalossa ja infrapunavalossa. Siten se ennakoi uuden, suorituskyvyltään erinomaisen valvontakamerasukupolven esiinmarssia. Kiinteä kamera tarjoaa progressiivista kuvalaatua D1-resoluutiolla (720 x 576), sekä sisä- että ulkotiloissa heikossa valaistuksessa.

Kehittynyt Lightfinder-tekniikka sopii erityisesti vaativiin käyttöympäristöihin, joita ovat mm. rakennustyömaat, pysäköintipaikat, erilaiset suoja-alueet ja kaupunkikohteet. Toisin kuin perinteiset päivä-/yökamerat, jotka vaihtavat pimeässä mustavalkoiseen kuvaan, AXIS Q1602 pystyy videoimaan myös värejä hyvinkin heikosti valaistuissa kohteissa. Tunnistamiseen tarvitaan monissa käyttökohteissa värejä tallentavaa valvontakameraa, joka parantaa huomattavasti käyttäjän mahdollisuutta tunnistaa ihmisiä, ajoneuvoja ja tapahtumia. Kameran valoherkkyys vähentää monissa tapauksissa IR-valaisimien tarvetta, mikä alentaa asennuskustannuksia.

Sisätiloihin asennettava AXIS Q1602 ja ulkokäyttöön sopiva AXIS Q1602-E pystyvät toimittamaan useita, yksilöllisesti konfiguroitavia H.264- ja Motion JPEG -videoita samanaikaisesti. Kameran muita ominaisuuksia ovat yö/päivä-toiminto, säätöobjektiivi, etäsäädettävä back focus -toiminto ja 2-suuntainen ääni. IP66-luokiteltu AXIS Q1602-E toimitetaan yhdessä senätelineen ja aurinkosuojan kanssa. Kotelo suojaa kameraa tomulta, sateelta, lumelta ja auringolta. Kameran käyttölämpötila on –40 °C – +50 °C .

AXIS Q1602/-E- verkkokameroita tukevat alan kattavimmat videonhallintaohjelmistot, jotka löytyvät linkeistä Application Development Partner Program ja AXIS Camera Station. Kamerat tukevat lisäksi AXIS Camera Application Platform -sovellusalustaa ja AXIS Video Hosting System (AVHS) -järjestelmää, jossa on One-Click Camera -kytkentä videovalvontapalvelujen hallinnoimiseksi Internetissä.

Kamerat tulevat myyntiin kesä-elokuussa 2011. Kuvia ja muuta materiaalia löytyy osoitteesta http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1602.


Tietoa Axis Communicationsista Axis on IT-alan yhtiö, joka tarjoaa verkkovideoratkaisuja ammattikäyttöön. Yhtiö on maailmanlaajuinen markkinajohtaja verkkovideosektorilla ja edistää käynnissä olevaa siirtymistä analogisesta digitaaliseen videovalvontaan. Axis-tuotteet ja -ratkaisut keskittyvät turvallisuus- ja etävalvontaan, ja ne perustuvat innovatiivisiin, avoimiin teknologia-alustoihin. Axisin päätoimipaikka on Ruotsissa, ja yhtiö toimii maailmanlaajuisesti toimistoistaan 20 maassa tehden yhteistyötä yhteistyökumppaneiden kanssa yli 70 maassa. Axis on perustettu vuonna 1984, ja se on listattu NASDAQ OMX:ssä Tukholman pörssissä kaupankäyntitunnuksella AXIS. Lisätietoja Axisista saa yhtiön kotisivustosta osoitteesta www.axis.com

Lisätietoja antaa:
Lena Hedén, PR- ja markkinointijohtaja, Axis Communications
Puh: + 46 46 272 1800, S-posti: pressoffice@axis.com