Axis lancerer markedets mest lysfølsomme overvågningskamera

København, 2011-05-17
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Axis Communications, den førende leverandør af netværksvideo, lancerer et førsteklasses fast netværkskamera baseret på Axis’ Lightfinder-teknik. AXIS Q1602/-E-netværkskameraer er den perfekte løsning til inden- og udendørs overvågning under svage lysforhold – især i situationer, hvor kunden har brug for farveoplysninger i videoen for at gøre det nemmere at genkende og identificere genstande

“Axis’ unikke Lightfinder-teknik giver faste netværkskameraer mulighed for at tage billedkvalitet under krævende lysforhold til et nyt niveau,” siger Erik Frännlid, produktchef, Axis Communications. “Dette er en revolutionerende forbedring af videoovervågningskameraer, og vi er overbeviste om, at AXIS Q1602 bliver markedets mest lysfølsomme kamera. Dette kamera bliver den bedste løsning til mørke og svagt belyste forhold.”

Lightfinder gør AXIS Q1602 yderst følsom over for svagt lys og giver dermed kameraet mulighed for at ‘se’ selv under mørke forhold. Axis’ vidensbase om billedbehandling, chipudvikling, sensorvalg og dag-/natlinser giver kameraet mulighed for at bevare fokus i dagslys og ved infrarødt lys og varsler dermed om en ny generation af overvågningskameraer med enestående ydelse. Det faste netværkskamera tilbyder en billedkvalitet med D1-opløsning (720 x 576) ved hjælp af progressiv scanning, både ved inden- og udendørs brug, under begrænsede lysforhold.

Den avancerede Lightfinder-teknik vil især være gavnlig i situationer, der stiller høje krav til videoovervågning, fx byggepladser, parkeringspladser samt grænse- og byovervågning. I modsætning til traditionelle dag-/natkameraer, der skifter til sort/hvid, når der er mørkt, er AXIS Q1602 i stand til at bibeholde farverne selv under meget mørke forhold. Der er mange situationer, hvor overvågningsvideo i farve er af afgørende betydning for identificering, og med denne egenskab forøges brugerens evne til at identificere personer, køretøjer og hændelser væsentligt. Ofte er det ikke nødvendigt at anvende infrarød belysning takket være kameraets ekstremt høje lysfølsomhed, og derved reduceres installationsomkostningerne.

AXIS Q1602 til indendørs brug og AXIS Q1602-E, der er forberedt til udendørs brug, kan levere flere individuelt konfigurerbare H.264- og Motion JPEG-videosekvenser samtidigt. Kameraet tilbyder ligeledes dag- og natfunktionalitet, zoomobjektiv og langt bagfokus, og det understøtter tovejs audio. IP66-modellen AXIS Q1602-E, der leveres med vægbeslag og solskærm, er beskyttet mod støv, regn, sne og sol og fungerer under temperaturer fra -40 °C til 50 °C.

AXIS Q1602/-E-netværkskameraer understøttes af branchens største base for videohåndteringssoftware gennem Axis’ Application Development Partner Program og
AXIS Camera Station. Endvidere understøtter kameraerne AXIS Camera Application Platform og AXIS Video Hosting System (AVHS), hvor man med et enkelt klik kan tilslutte kameraet og administrere videoovervågningsydelser via internettet.

Kameraerne er tilgængelige på markedet fra og med tredje kvartal 2011. For billeder og anden information, gå ind på http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1602.href>


Om Axis Communications
Axis er et IT-firma, der tilbyder netværks videoløsninger til professionelle installationer. Firmaet er førende på markedet indenfor netværksvideo, og fremmer den løbende veksel fra analog til digital videoovervågning. Axis produkter og løsninger fokuserer på sikkerhedsovervågning og fjernmonitering, og er baserede på innovative,

åbne teknologiplatforme. Axis er et svensk-baseret firma, der arbejder over hele verden med kontorer i mere end 20 lande og samarbejder med partnere i mere end 70 lande. Grundlagt i 1984, er Axis opført på NASDAQ OMX Stockholm, under mærket AXIS. For mere information om Axis, se venligst vores hjemmside på www.axis.com.

For yderligere information, kontakt:
Lena Hedén, markedsføringschef, Axis Communications
Tlf.: + 46-(0)46-272 1800, E-mail: pressoffice@axis.com