Axis Communications Benelux breidt team uit

Rotterdam, 2011-apr-19
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Rotterdam, 19 april 2011 - Axis Communications stelt een trainer en twee nieuwe key account managers aan. Dennis Otte en Hans Tienhoven zijn aangesteld om verschillende grote klanten en partners te begeleiden met advies over netwerkcamera’s en verwante toepassingen. Chris Bellemans is verantwoordelijk gemaakt voor alle productrainingen in de Benelux.

Chris Bellemans is als Technical Trainer verantwoordelijk voor het geven en ontwikkelen van trainingen binnen het Axis Communications Academy’s programma. Tevens verzorgt hij webinars aan Axis installateurs, system integrators, verkopers en distributeurs in de hele Benelux-regio. Hij heeft een technische achtergrond en deed onder andere ervaring in technische managementfuncties bij Group 4 Technology, Dedicated Micros, een fabrikant van digitale recorders en camera’s, Fortis Bank België en meest recent bij 3SI Security Systems.

Key account managers
Tienhoven heeft meer dan 20 jaar ervaring in zowel directe als indirect verkoop. Hij werkte hiervoor bij het Deense it-bedrijf Ciklum waar hij salesmanager was. Eerder was hij vestigingsmanager van Avance in Utrecht en general manager Benelux bij Farnell.

Otte was hiervoor werkzaam als accountmanager bij Didactium Opleiding, waar hij verantwoordelijk was voor het beheren van bestaande klanten en het leggen van nieuwe contacten. Eerder was accountmanager bij Consolit waar hij onder andere de e-commerce activiteiten startte.

Beide heren vervangen Jeroen van Kouwenhoven en Jeroen Dijkmans van Gunst. Kouwenhoven gaat zich binnen Axis meer richten op de softwarepartners in de regio Midden Europa. Dijkmans van Gunst is inmiddels aanspreekpunt voor de distributeurs in de Benelux.

Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis: “Er is veel vraag naar onze producten en onze expertise op het gebied van netwerkvideo-toepassingen. Door de aanstelling van Hans en Dennis versterken we ons team met twee accountmanagers die goede opvolging zullen geven aan onze partners. De komst van Chris is zeer welkom. Dankzij hem kunnen we ons trainingsprogramma in de gehele Benelux uitbreiden en verstevigen.”

Privacy
Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis
Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:
Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Inez Diepenbach / Willemijn Vader
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl