Axis esittelee korkealuokkaisen PTZ- kupukameran – HDTV 1080p -tarkkuus ja 20-kertainen zoomi

Lund, 2011-04-14
This content is available in the following languages: Finnish

Verkkovideokamerasektorin markkinajohtaja Axis Communications esittelee luokkansa johtavan PTZ-kupukameran, jonka tarkkuus on HDTV 1080p. Kameran 20-kertainen optinen zoomi takaa äärimmäisen laadukkaan ja suorituskykyisen videoinnin. Sisä- ja ulkokäyttöön valmis AXIS Q6025/-E PTZ -kupuverkkokamera tukee myös 50/60-kehystä sekunnissa, kun tarkkuus on HDTV 720p. Tämä mahdollistaa nopeiden liikkeiden tallentamisen. Kamera sopii loistavasti tarkkaa valvontaa vaativiin kohteisiin sekä laajojen alueiden valvontaan esimerkiksi lentokentillä, urheilustadioneilla ja kasinoilla sekä kaupungeissa ja muiden tärkeiden kohteiden ympärillä.

“AXIS Q6035/-E -kamera tarjoaa korkeimman mahdollisen HDTV-resoluution ja uskomattoman tarkkoja yksityiskohtia zoomatessa”, kertoo Axisin tuotehallintajohtaja Erik Frännlid. ”Kamerat vastaavat vaativiin tarpeisiin. Ne ovat nopeita ja tarkkoja panorointi-, kallistus- ja zoomauskupukameroita, jotka on helppo asentaa ja joiden mukana tulevat luotettavat asennusominaisuudet. Kamerat tukevat myös älykkäitä videotoimintoja kuten Active Gatekeeperia, joka yhdistää liikkuvan kohteen havaitsemisen ja automaattisen kohteen tarkkailun.”

AXIS Q6035/-E -kamerat sopivat sekä päivä- että yökäyttöön: ne pystyvät ottamaan tarkkaa videokuvaa hämärässä valaistuksessa ja niiden dynaaminen alue tehostaa kohteiden näkyvyyttä pimeillä ja valoisilla alueilla. 360 asteen panorointiin kykenevät kamerat ovat rakenteeltaan tukevia jatkuvien panorointi-, kallistus- ja zoomausliikkeiden takia, ja ne tukevat kiertonauhoitusominaisuutta, jonka ansiosta on helppo luoda automaattisia valvontakierroksia.

HDTV-erottelukyvyn ansiosta AXIS Q6035/-E -kameran 20-kertainen automaattisen tarkennuksen zoomi yltää vastaavaan tarkkuuteen lähikuvissa kuin 4CIF-erottelukyvyn kamera, jonka zoomaussuhde on yli kaksinkertainen. Lisäksi kamerassa on ylimääräisenä etuna mahdollisuus laajempaan 16:9-näkymään. Soveltuvien SMPTE 274M -standardin osien mukaisten kameroiden HPTV 1080p -tarkkuus merkitsee 1920 x 1080 pisteen erottelukykyä, lomittamatonta kuvaa, värien puhtautta, täyttä kehysnopeutta ja 16:9-kuvasuhdetta. Kamerat voivat nauhoittaa useita, yksittäin muokattavia H.264- ja Motion JPEG -videoita samanaikaisesti. H.264 parantaa huomattavasti kaistanleveyden ja tallennuksen käyttöä mutta ei tingi kuvanlaadusta.

Sisätilojen AXIS Q6035 -kameralla on IP52-tason pöly- ja vesiroiskesuojausluokitus, mikä takaa kameran toiminnan vaikka sprinklerijärjestelmä menisi päälle. Ulkotilojen AXIS Q6035-E -kameralla on IP66- ja NEMA 4X -luokitukset sateen, lumen, auringon ja pölyn suojauksesta, ja siihen sisältyy Axisin ainutlaatuinen arktisen lämpötilan hallintajärjestelmä, jonka ansiosta kamera toimii jopa 40 asteen pakkasessa. Erillistä kotelointia ei tarvita, mikä säästää aikaa ja rahaa sekä minimoi asennusvirheet. Sekä sisä- että ulkomalleissa hyödynnetään High Power over Ethernet -virtaa. Tämä yksinkertaistaa asennusta, koska tarvitaan vain yksi kaapeli virtaa ja videota sekä PTZ-hallintaa varten. High PoE:n tuen ansiosta kamerat voidaan myös yhdistää erilliseen virtalähteeseen niin, että niiden toiminta jatkuu myös sähkökatkoksen aikana.

Active Gatekeeper -ominaisuuden ansiosta kamerat voivat automaattisesti siirtyä ennalta määritettyyn kohtaan tallentaakseen esimerkiksi ajoneuvon rekisterikilven tai henkilön kasvot, kun liikettä havaitaan ennalta määrätyllä alueella, ja tämän jälkeen ne voivat jatkaa valitun kohteen seurantaa. Kamerat tukevat Axisin kamerasovellusalustaa, joka myös mahdollistaa Axisin yhteistyökumppanien analyyttisten videosovellusten asentamisen.

Sisätilojen AXIS Q6035 -kamera tukee kaksisuuntaista ääntä ja äänen havaitsemista sekä mahdollistaa yhteyden ulkoisiin laitteisiin kuten antureihin ja releisiin. AXIS Q6035 -kameroissa on sisäänrakennettu SD/SDHC-muistikorttipaikka, joka mahdollistaa nauhoitusten tallentamisen paikallisesti.

AXIS Q6035/-E -kameran turvallisuus- ja verkonhallintaominaisuudet ovat markkinoiden edistyksellisimmät. Kamerat ovat ONVIF-standardien mukaisia, ja niitä tukee Axisin Camera Station -videonhallintaohjelmisto sekä alan laajin sovelluskanta Axisin sovelluskehitysyhteistyöohjelman kautta. AXIS Q6035/-E on saatavilla vuoden 2011 toisella neljänneksellä. Ohjeellinen vähittäismyyntihinta Axisin Q6035-kameralle on 2 899 € ja Axisin Q6035-E -kameralle 3 449 €. Kuvia ja lisätietoja: www.axis.com/corporate/press/press_material.htm

Lisätietoja

Kristina Tullberg, Marketing Manager Nordics, Axis Communications
Puh: +46 46 272 1872
Sähköposti: kristina.tullberg@axis.comTiedoksi toimittajille*
Axis Communications on verkkovideomarkkinoiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Verkkokameramarkkinoiden seuraaville viidelle vuodelle ennustettu vuosittainen kokonaiskasvuprosentti on 27. Videovalvontatuotteiden maailmanlaajuisten markkinoiden ennustetaan olevan arvoltaan yli 14,4 miljardia dollaria analyysiyritys IMS Researchin (www.imsresearch.com) vuoden 2009 elokuussa julkaistun ”The World Market for CCTV and Video Surveillance Equipment 2009 Edition” -markkinaraportin mukaan.


Tietoa Axis Communicationsista Axis on IT-alan yhtiö, joka tarjoaa verkkovideoratkaisuja ammattikäyttöön. Yhtiö on maailmanlaajuinen markkinajohtaja verkkovideosektorilla ja edistää käynnissä olevaa siirtymistä analogisesta digitaaliseen videovalvontaan. Axis-tuotteet ja -ratkaisut keskittyvät turvallisuus- ja etävalvontaan, ja ne perustuvat innovatiivisiin, avoimiin teknologia-alustoihin.
Axisin päätoimipaikka on Ruotsissa, ja yhtiö toimii maailmanlaajuisesti toimistoistaan 20 maassa tehden yhteistyötä yhteistyökumppaneiden kanssa yli 70 maassa. Axis on perustettu vuonna 1984, ja se on listattu NASDAQ OMX:ssä Tukholman pörssissä kaupankäyntitunnuksella AXIS. Lisätietoja Axisista saa yhtiön kotisivustosta osoitteesta www.axis.com