Axis levererar nätverksvideoprodukter till Mexikos största elleverantör

Lund, 2004-sep-22
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications meddelar idag att Comision Federal de Electricidad (CFE), Mexikos största elleverantör, har valt Axis nätverksvideoprodukter för säkerhetsövervakning av fem anläggningar. Axis lokala partner, Corporacion Unisol, är ansvariga för installationen av Axis nätverkskameror och applikationsmjukvara. Ordern är värd cirka 120.000 Euro.

CFE:s nya IP-baserade övervakningssystem gör det möjligt för företaget att övervaka och spela in video i realtid över ett standardnätverk. Nätverkskameror har placerats på och kring parkeringsplatser, lager och andra byggnader för att säkra företagets egendom. Redan efter en första installation på en av företagets anläggningar kan CFE rapportera en minskning av antalet stölder.

"Vi valde Axis lösningar eftersom vi såg att de erbjöd det bästa sättet att samtidigt säkra flera anläggningar med dygnet-runt-övervakning ", säger Guillermo Flores, CFE. "Vårt nya system har redan börjat betala sig eftersom vi redan ser en minskning vad gäller stölder. Vi är övertygade om att vi kommer att kunna få stor nytta av IP-baserad övervakning på alla våra anläggningar".

CFE utnyttjar nätverkskamerornas inbyggda funktionalitet för rörelsedetektion för att rapportera när oväntade händelser inträffar. Axis mjukvaruapplikationer ger sedan CFE möjligheten att övervaka och spela in video samt att hantera incidenter där rörelser upptäcks.

En del av nätverkskamerorna som CFE har valt att installera är nätverkskameror som använder sig av Power over LAN (Local Area Network) vilket underlättar installation och drift då kamerorna ansluts och får ström via nätverket. Power over LAN-produkter ger också ökad flexibilitet eftersom användaren kan installera nätverkskameror på platser där eluttag och elkablar inte finns tillgängliga.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Ray Mauritsson, VD, Axis AB
Telefon: + 46 46 272 18 00, E-post: pressoffice@axis.com

Om Axis
Axis utvecklar produkter som tillför mervärde i nätverkslösningar. Företaget är en innovativ marknadsledare inom nätverksbaserad video och skrivarservrar. Axis lösningar används främst i applikationer för säkerhetssystem, fjärrövervakning och dokumenthantering. Basen i produkterna är en egenutvecklad chip-teknologi som också säljs vidare till tredjepartsutvecklare.

Axis grundades 1984 och är noterat på Stockholmsbörsens O-lista. Företaget agerar globalt via egna kontor i fjorton länder samt genom samarbete med distributörer, systemintegratörer och OEM-partners i ett sjuttiotal länder. Mer än 95 procent av försäljningen sker utanför Sverige. Se www.axis.com för information om Axis.