Axis lanserar nästa generations nätverkskamera - sätter ny standard för bildkvalitet

Lund, 2004-mar-16
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications lanserar den första nätverkskameran som baseras på företagets nya banbrytande videoteknologi. Nya AXIS 210, avsedd för professionella övervaknings-applikationer i inomhusmiljöer, erbjuder överlägsen videokvalitet och prestanda till ett attraktivt pris. Andra fördelar inkluderar Progressive Scan, inbyggd rörelsedetektion samt stöd för avancerad larm- och händelsehantering.

Genom introduktionen av AXIS 210 gör Axis avancerad IP-baserad videoövervakning tillgängligt för en bredare marknad. Den lägre prisnivån gör att fler kunder kan dra nytta av de betydande besparingar och användarmässiga fördelar som öppen systemteknologi medför jämfört med traditionella CCTV- och DVR-baserade lösningar.

AXIS 210 erbjuder professionella prestandanivåer för övervakning i inomhusmiljöer med en konkurrenskraftig prissättning. Med branschens bredaste applikationsportfölj inom video- och larmhantering, är AXIS 210 en idealisk säkerhetslösning för kontor, affärer och andra lokaler med anslutning till nätverk.

Kameran som baseras på Axis nya videokompressionschip, ARTPEC-2, och avancerad signalprocessning erbjuder en överlägsen bildkvalitet jämfört med konkurrerande produkter på marknaden. AXIS 210 är också utrustad med sofistikerad funktionalitet för händelsehantering med flera olika sätt att rapportera oväntade händelser. Kameran har också flexibla bildskalor och inbyggt stöd för rörelsedetektion - vilket gör AXIS 210 till en heltäckande lösning för fjärr- och säkerhetsövervakning.

AXIS 210 använder komprimering enligt Motion JPEG-formatet för att säkerställa högsta möjliga bildkvalitet och detaljupplösning. För användarmiljöer med begränsad bandbredd och med applikationer som kräver snabbare bildhastighet kommer även stöd för MPEG-4 att erbjudas som en gratis uppgradering under tredje kvartalet i år.

Andra fördelar är enkel installation och konfiguration. Tack vare den inbyggda webbservern och stöd för Universal Plug and Play (UPnP) kan kameran kopplas till ett IP-nätverk eller Internet på ett par minuter. När den väl är installerad sänder AXIS 210 bilder i realtid eller video med upp till 30 bilder/sekund i full VGA-upplösning. AXIS 210 är tillgänglig genom Axis distributionskanaler från och med början av andra kvartalet 2004. För produktbilder vänligen besök: www.axis.com/corporate/press/cam_vid_photos.htm

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anne Rhenman, Director Corporate Communications and Investor Relations
Telefon: + 46 708 90 18 29, E-post: anne.rhenman@axis.com

Om Axis
Axis utvecklar produkter som tillför mervärde i nätverkslösningar. Företaget är en innovativ marknadsledare inom nätverksbaserad video och skrivarservrar. Axis lösningar används främst i applikationer för säkerhetssystem, fjärrövervakning och dokumenthantering. Alla produkter har som bas en egenutvecklad chip-teknologi som också säljs vidare till tredjepartsutvecklare.

Axis grundades 1984 och är noterat på Stockholmsbörsens O-lista. Företaget agerar globalt via egna kontor i fjorton länder samt genom samarbete med distributörer, systemintegratörer och OEM-partners i ett sjuttiotal länder. Mer än 95 procent av försäljningen sker utanför Sverige. Information om Axis finns på www.axis.com.