Axis fortsatt ledare på EMEA-marknaden för nätverksvideo enligt ny rapport från IMS Research

Lund, 2004-jan-27
This content is available in the following languages: English, Swedish

Undersökningsföretaget IMS Research utnämner Axis Communications som den självklara ledaren på den snabbväxande EMEA-marknaden för nätverksbaserade videolösningar. I en färsk rapport spår IMS Research en fortsatt stark utveckling för IP-baserade videoprodukter i EMEA-regionen. Den genomsnittliga marknadstillväxten de kommande fem åren väntas uppgå till 28,4 procent för nätverkskameror och 30,3 procent för videoservrar per år.

IMS Research, känt för sina högkvalitativa marknadsundersökningar, uppskattar i sin rapport att EMEA-marknaden för nätverkskameror och videoservrar uppgår till 151,1 miljoner euro 2008.

Rapporten "EMEA-marknaden för CCTV och videoövervakningsutrustning" rankar också Axis som nummer 13 på den övergripande marknaden för CCTV och videoövervakningslösningar, vilket inkluderar analog CCTV- utrustning. Det här visar ytterligare på tillväxten för IP-baserade lösningar. För bara några år sedan utgjorde digitala lösningar omkring två procent av den totala marknaden. Idag har enbart Axis 2,4 procent av den totala CCTV- och videoövervakningsmarknaden i EMEA-regionen.

Axis är den odiskutabla marknadsledaren på nätverksvideo. Undersökningen visar att Axis har en marknadsandel på 59,8 procent på nätverkskameror. På videoserversegmentet är Axis den självklara marknadsledaren med en andel på 35,4 procent, långt framför den närmaste konkurrenten.

Rapporten från IMS baseras på intervjuer från mer än 50 branschföretag samt på data och statistik från relevanta nyhetskällor, årsredovisningar samt internet.

För mer information vänligen kontakta:

Anne Rhenman, Director Investor Relations and Corporate Communications
Telefon: + 46 708 90 18 29, E-post: anne.rhenman@axis.com

Om Axis
Axis utvecklar produkter som tillför mervärde i nätverkslösningar. Företaget är en innovativ marknadsledare inom nätverksbaserad video och skrivarservrar. Axis lösningar används främst i applikationer för säkerhetssystem, fjärrövervakning och dokumenthantering. Alla produkter har som bas en egenutvecklad chip-teknologi som också säljs vidare till tredjepartsutvecklare.

Axis grundades 1984 och är noterat på Stockholmsbörsens O-lista. Företaget agerar globalt via egna kontor i fjorton länder samt genom samarbete med distributörer, systemintegratörer och OEM-partners i ett sjuttiotal länder. Mer än 95 procent av försäljningen sker utanför Sverige. Information om Axis finns på www.axis.com.

Om IMS Research
IMS Research är ett marknadsledande undersökningsföretag för den globala elektronikindustrin. Grundat i slutet på 1980-talet har IMS etablerat ett rykte om sig att tillhandahålla tillförlitlig och detaljerad marknadsdata. IMS' undersökningar innefattar områden så som halvledare, industri, elektronisk säkerhet, kommunikation, bilbranschen, konsumentelektronik. Ytterligare information finns på www.imsresearch.com.