Axis och HP i samarbete kring lösning för nätverksskanning

Lund, 2005-dec-06
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications och HP har inlett ett samarbete kring en lösning för nätverksskanning för små och medelstora företag i EMEA-regionen. HP Scanjet 7650n nätverksskanner är en nyckelfärdig lösning som består av AXIS 70U dokumentserver för nätverk och HP Scanjet 7650 flatbäddsskanner. HP Scanjet 7650n nätverksskanner uppfyller det behov som små och medelstora företag har av en lösning för kommunikation med affärsdokument och ersätter faxen. Det totala värdet av det inledande partnerskapet är värt 360 000 euro för Axis.

Den digitala försändelsen är en lösning som erbjuder betydligt lägre kostnader, är snabbare och mer pålitlig än fax och traditionell post eller bud. Den kan skanna och skicka pappersdokument via e-post, filservrar och integreras i dokumentarkiveringssystem och databaser med ett inbyggt XML API. HP ScanJet 7650n med Axis dokumentserver för nätverk, uppfyller de växande kraven från småföretagen som bland annat vill ha högre säkerhet, sekretess och kunna använda e-post som ett kommunikations- och organisationsverktyg.

Det bästa med lösningen är dess enkelhet. Användaren behöver bara stoppa i dokumentet i skannern, välja e-postadress från listan i AXIS 70U dokumentserver för nätverk och trycka på "send". Dokumentet digitaliseras och skickas som en bilaga till mottagarens inkorg. Det är en mycket användarvänlig lösning som är nyckelfärdig för att digitalisera och hantera pappersbaserad information, allt för mindre än 1 000 euro.

- Tack vara vårt samarbete med Axis kan vi erbjuda en av de mest mångsidiga och produktiva modeller som finns för små och medelstora företag. Användarna kan enkelt skanna affärsdokument, rapporter och bilder, och skicka dem direkt till hur många samtidiga mottagare, säger Georg Tomas, HP ScanJet Product Manager EMEA.

- Det här samarbetet passar oss perfekt med tanke på att vi länge har arbetat med nätverkslösningar. Tillsammans med HP kan vi med den här lösningen för nätverksskanning erbjuda en efterfrågad kostnads- och tidsbesparande lösning för små företag, säger Patrik Anderson, chef för Document Solutions på Axis Communications.

HP Scanjet 7650n består av AXIS 70U och HP Scanjet 7650. Det rekommenderade priset är 999 euro (inklusive moms) och produkten kommer att kunna köpas från den 1 februari 2006 genom HP:s kanaler i de flesta länder i Europa, Mellanöstern och Afrika. Mer information om denna lösning för nätverksskanning finns på www.axis.com/promotion/hp.För vidare information, kontakta:

Margareta Lantz, Investor Relations and Corporate Communications Manager
Tel: 046 - 2721800. E-mail: margareta.lantz@axis.com

Lawrence de Guzman, Marketing and Public Relations Director
Tel: 046 - 2721800. E-mail: lawrence.deguzman@axis.com

För vidare information kring HP, kontakta:

Georg Thomas, HP ScanJet Product Manager EMEA
Tel: + 49(0)7031 14 3809. E-mail: georg.thomas@hp.com

Saskia Riedel; PR Manager HP Consumer EMEA
Tel: +49 (0)7031 14 17 24. E-mail: saskia.riedel@hp.com

Om Axis
Axis utvecklar produkter som tillför mervärde i nätverkslösningar. Företaget är en innovativ marknadsledare inom nätverksbaserad video och skrivarservrar. Axis lösningar används främst i applikationer för säkerhetssystem, fjärrövervakning och dokumenthantering. Basen i produkterna är en egenutvecklad chip-teknologi som också säljs vidare till tredjepartsutvecklare.

Axis grundades 1984 och är noterat på Stockholmsbörsens O-lista. Företaget agerar globalt via egna kontor i sexton länder samt genom samarbete med distributörer, systemintegratörer och OEM-partners i ett sjuttiotal länder. Mer än 95 procent av försäljningen sker utanför Sverige. Se www.axis.com för information om Axis.

Om HP
HP är en leverantör av tekniklösningar till konsumenter, företag och institutioner världen över. Företagets lösningar omfattar IT-infrastruktur, globala tjänster, persondatorer och accessprodukter, bildhantering och utskrifter. Fram till 31 oktober 2004 uppgick HP:s omsättning under de senaste fyra kvartalen till 79,9 miljarder dollar. Mer information om HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) finns på www.hp.com.