Axis hjälper brittisk leverantör av flygmåltider att följa hårda säkerhetsregler

Lund, 2005-maj-31
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications har fått en order på nätverkskameror från FFL Airline Catering Services (FFL Limited). Nätverkskamerorna AXIS 210, AXIS 206 och AXIS 211 ska installeras av IP-övervakningsinstallatören InCam Digital Surveillance på flygcateringföretagets cirka 900 kvadratmeter stora avdelning i Crawley, Storbritannien.

FFL investerar i säkerhetsutrustning för att följa det brittiska transportdepartementets hårda regler och föreskrifter, till följd av att FFL expanderar för att kunna leverera catering till fler flygbolag som flyger från Gatwick i London.

Cateringfirmor som säljer till flygbolag är tvungna att anpassa sig till transportdepartementets stränga restriktioner för hur mat och andra förnödenheter ska levereras till flygplan inom flygplatsområdet. Alla förnödenheter packas i förslutna metallbehållare och transporteras sedan genom tullen till själva flygplatsen.

"Vi måste följa strikta säkerhetsåtgärder som innebär att alla områden för tillagning och förvaring av mat ska vara helt säkra," säger Mark Matthews, VD för FFL Limited. "Om vi inte hade använt Axis-kameror för att övervaka områden så som våra kyl- och frysavdelningar, skulle vi behöva anställa en person som dörrvakt. Kamerorna är också en ständig påminnelse om att alla säkerhetskontroller och rutiner behöver upprätthållas och ses över kontinuerligt, för att garantera att vi bedriver en säker verksamhet". FFL fann också att de enstaka stölder av dieselbränsle från lastbilar parkerade vid framsidan på avdelningen upphörde.

"Vi är väldigt glada över att än en gång se hur IP-baserad övervakning kan hjälpa företag i transportsektorn, som till exempel FFL, som omfattas av strikta säkerhetsföreskrifter och rutiner. Vår partner InCam har bistått med expertkompetens i att använda lösningar med nätverksvideoteknologi," säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.

FFL kommer att utöka sina affärslokaler till en annan närliggande avdelning i sommar. InCam kommer där att installera ytterligare AXIS 206 nätverkskameror, AXIS 211 nätverkskameror och AXIS 210 nätverkskameror.

Fakta:
Totalt 14 AXIS 210 nätverkskameror och sju AXIS 206 nätverkskameror installerades i avdelningen. Ytterligare fyra AXIS 211 nätverkskameror installerades utanför för att kontrollera området där man lastar och lossar. Med vidvinkellinser på fem av dessa kameror var det möjligt att att nå 90 procents täckning av området. Milestone Xprotect Professional Version 4 valdes av InCam för att spela in, lagra och hantera videosekvenserna.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Margareta Lantz, Investor Relations and Corporate Communications Manager, Axis Communications
Telefon: + 46 46 272 18 00, E-post: margareta.lantz@axis.com

Lawrence de Guzman, Marketing and Public Relations Director, Axis Communications
Telefon: + 46 46 272 18 00, E-post: lawrence.deguzman@axis.com

Om Axis
Axis utvecklar produkter som tillför mervärde i nätverkslösningar. Företaget är en innovativ marknadsledare inom nätverksbaserad video och skrivarservrar. Axis lösningar används främst i applikationer för säkerhetssystem, fjärrövervakning och dokumenthantering. Basen i produkterna är en egenutvecklad chip-teknologi som också säljs vidare till tredjepartsutvecklare.

Axis grundades 1984 och är noterat på Stockholmsbörsens O-lista. Företaget agerar globalt via egna kontor i sexton länder samt genom samarbete med distributörer, systemintegratörer och OEM-partners i ett sjuttiotal länder. Mer än 95 procent av försäljningen sker utanför Sverige. Se www.axis.com för information om Axis.

Om FFL
FFL är en specialiserad cateringfirma som erbjuder måltider och andra förnödenheter till flygbolag, både reguljärflyg och charter, så som Astraeus, Nationwide Airlines, African Safari Airlines, Helios och Futura. FFL har växt snabbt sedan det fick sitt första full-service cateringkontrakt i april 2002, och levererar idag mer än 15 000 måltider per vecka och har 45 heltidsanställda.