Axis Communications lanserar AXIS 221 Day & Night

Lund, 2005-mar-08
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications lanserar AXIS 221 Day & Night, en avancerad nätverkskamera för övervakning dygnet runt.

AXIS 221 ger dig högkvalitativa bilder under alla ljusförhållande, för flexibla övervakningslösningar både inne och ute. AXIS 221 har branschens bredaste stöd för programvara inom video- och larmhantering vilket ger alla möjligheter för övervakning av byggnader, vägar, parkeringsplatser, garage, tågstationer och flygplatser.

Tack vare sin "dag-och-natt" funktion återger kameran högupplösta färgbilder under dagtid och skarpa svart/vita bilder i mörker. Kameran har ett högkvalitativt Pentax-objektiv och en Progressive Scan CCD-sensor, vilket gör att föremål i rörelse återges med skärpa. Den skickar Motion JPEG och MPEG4 videoströmmar samtidigt, vilket ger maximal prestanda och sparar bandbredd.

Vidare har AXIS 221 stöd för ett flertal smarta funktioner för ökad flexibilitet, bland annat:

• Power over Ethernet, som möjliggör strömförsörjning till kameran genom nätverkskabeln. Detta förenklar kamerainstallationen avsevärt eftersom ingen elinstallation behövs.
• Inbyggd rörelsedetektor upptäcker rörelse i ett fördefinierat bevakningsområde och utlöser larm, vilket i sin tur startar bildöverföring till en larmcentral och hårddisk för inspelning.
• Automatisk lagring av bilder före och efter ett alarm. Detta möjliggör lagring av bilder i kameran före och efter ett larm (inspelningstid på upp till 5 minuter).
• Integritetsskydd genom att kameran kan dölja utvalda objekt i bilden.
• In- och utgångar för att ansluta externa enheter, till exempel dörrsensorer och relän för aktivering av ljus och öppna/stänga dörrar.

Axis erbjuder ett anpassat kamerahus för utomhusmontage av AXIS 221 Day & Night. Kamera och tilbehör finns tillgängliga genom Axis distributionskanaler från april 2005. För produktbilder, vänligen besök: www.axis.com/corporate/press/photos.htm

För ytterligare information vänligen kontakta:
Johan Lembre, Vice President Product Management, Axis Communications
Telefon: + 46 46 272 19 17, E-post: johan.lembre@axis.com
Om Axis
Axis utvecklar produkter som tillför mervärde i nätverkslösningar. Företaget är en innovativ marknadsledare inom nätverksbaserad video och skrivarservrar. Axis lösningar används främst i applikationer för säkerhetssystem, fjärrövervakning och dokumenthantering. Basen i produkterna är en egenutvecklad chip-teknologi som också säljs vidare till tredjepartsutvecklare.

Axis grundades 1984 och är noterat på Stockholmsbörsens O-lista (Attract 40). Företaget agerar globalt via egna kontor i femton länder samt genom samarbete med distributörer, systemintegratörer och OEM-partners i ett sjuttiotal länder. Mer än 95 procent av försäljningen sker utanför Sverige. Se www.axis.com för information om Axis.