Amerikansk butikskedja installerar Axis nätverkskameror

Lund, 2006-jan-19
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications, det ledande globala företaget på nätverksvideomarknaden, meddelar idag att en stor amerikansk butikskedja installerar Axis nätverkskameror för övervakning av ungefär 200 av kedjans mer än 1 000 butiker. Avtalet omfattar mer än 1 000 Axis nätverkskameror, ytterligare 9 000 beställningar väntas under kommande år.

Butikskedjan installerar Axis nätverkskameror i nya och ombyggda butiker, och installerar även den nya tekniken i andra lokaler. Kamerorna kommer huvudsakligen att användas för butikssäkerhet och för att förhindra stöld och snatteri och ersätter de analoga kameror och digitala videosystem som tidigare användes.

- Axis ser att allt fler butiker ersätter sina övervakningssystem med IP-baserade plattformar. Anledningen är att den nya tekniken är mer lätthanterlig, anpassningsbar och kostnadseffektiv än de analoga systemen. Butikerna kan också lätt integrera tekniken i andra viktiga system, såsom inventarie- och kassasystem, säger Ray Mauritsson, verkställande direktör Axis Communications.

Före installationen genomfördes ett omfattande pilotprojekt där Axis nätverkskameror testades och jämfördes med produkter från andra tillverkare. Butikskedjan valde ett IP-baserat system på grund av att de totala systemkostnaderna var lägre och att bildkvaliteten var mycket bättre än hos de analoga kamerorna.

Axis nätverkskameror är direktanslutna till IP-baserade nätverk och innehåller inbyggda webbservrar och operativsystem som kan överföra bilder via Internet i realtid. Till skillnad från de analoga systemen slipper man de dyra koaxialkablarna med ett nätverksvideosystem, eftersom ett nätverksvideosystem använder Ethernet för att föra över bilder via lokala nätverk (LAN) och Internet. Dessutom använder nätverksvideosystemen standardprogram för PC för att övervaka och spela in bilder, vilket ger ett kostnadseffektivt och anpassningsbart system som är lämpligt för alla typer av system, oavsett storlek.

För ytterligare information, kontakta:
Margareta Lantz, Investor Relations & Corporate Communications Manager, Axis Communications
Telefon: 046-272 18 00, e-post pressoffice@axis.com
Om Axis
Axis utvecklar produkter som tillför mervärde i nätverkslösningar. Företaget är en innovativ marknadsledare inom nätverksbaserad video och skrivarservrar. Axis lösningar används främst i applikationer för säkerhetssystem, fjärrövervakning och dokumenthantering. Basen i produkterna är en egenutvecklad chip-teknologi som också säljs vidare till tredjepartsutvecklare. Axis grundades 1984 och är noterat på Stockholmsbörsens Attract 40-list. Företaget agerar globalt via egna kontor i sexton länder samt genom samarbete med distributörer, systemintegratörer och OEM-partners i ett sjuttiotal länder. Mer än 95 procent av försäljningen sker utanför Sverige. Se www.axis.com för information om Axis.