Axis nätverksvideoprodukter ökar säkerheten i Moskvas tunnelbana

Lund, 2007-feb-09
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications meddelade idag att Moskvas tunnelbana har installerat Axis nätverksvideoprodukter i tunnelbanan för att öka säkerheten för både passagerare och personal. Den initiala installationen omfattar cirka 1 000 nätverksvideoprodukter, med en potential till ytterligare installationer.

Installationen består av nätverksvideoprodukter från Axis som installerats på tåg som trafikerar en av huvudlinjerna i Moskvas tunnelbana. Tillsammans erbjuder kamerorna, videoservrarna och nätverksvideoinspelare video av hög kvalitet under dygnets alla timmar. Produkterna ger snabb tillgång till bilder från de rullande tågen, vilket gör det möjligt att titta på och kontrollera larm så att säkerhetspersonal snabbt kan reagera på en incident.

”Denna installation på tunnelbanans huvudlinje är ett exempel på lyckad implementering av en nätverksvideolösning i en krävande transportmiljö. Vi är stolta över att Moskavas tunnelbana har valt våra produkter och vi hoppas på fortsatta installationer,” säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.

Installationen av videoövervakningssystemet i Moskvas tunnelbana har genomförts av Axis partner och systemintegratör Metrokom.

”Axis nätverksvideoprodukter har framstående tekniska funktioner och utmärkta driftskvalitéer som har visat sig fungera i den krävande miljö som finns på tunnelbanetåg. I samarbetet med Axis har vi fått en pålitlig och hänsynsfull partner, och vi har för avsikt att använda Axis produkter även i kommande projekt,” säger en representant från Metrokom.

Ökningen av antalet nätverksvideoinstallationer inom transportsektorn beror på att nätverksvideolösningar är mer flexibla och har högre prestanda än analoga videosystem. De kan också lätt integreras med Ethernet-baserade informationssystem som redan finns på tåg och bussar. Nätverksvideoprodukter erbjuder en rad fördelar såsom hög bildkvalitet, intelligenta lösningar, kostnadseffektiva installationer, trådlös fjärranslutning till inspelad video och video som visas i realtid från mobila fordon. Intelligenta lösningar innebär bland annat att obehöriga personer kan idenifieras och att personer kan räknas.

Om Axis
Axis utvecklar produkter som tillför mervärde i nätverkslösningar. Företaget är en innovativ marknadsledare inom nätverksbaserad video och skrivarservrar. Axis lösningar används främst i applikationer för säkerhetssystem, fjärrövervakning och dokumenthantering. Basen i produkterna är en egenutvecklad chip-teknologi som också säljs vidare till tredjepartsutvecklare. Axis grundades 1984 och är noterat på Nordiska Listan, MidCap, Information Technology. Företaget agerar globalt via egna kontor i arton länder samt genom samarbete med distributörer och systemintegratörer i ett sjuttiotal länder. Mer än 95 procent av försäljningen sker utanför Sverige. Se www.axis.com för information om Axis.