Axis introducerar dome-kameror med pan/tilt/zoom-kontroll över IP-nätverk

Lund, 2004-nov-29
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications lanserar två avancerade nätverksbaserade dome-kameror för professionell säkerhetsövervakning och applikationer för fjärrövervakning. AXIS 231D och AXIS 232D dome-kameror stärker ytterligare Axis position som ledande leverantör av högkvalitativa nätverksvideolösningar.

AXIS nya serie nätverksbaserade dome-kameror erbjuder en kombination av den funktionalitet som tidigare varit förknippade med analoga dome-kameror och de bästa egenskaperna från högkvalitativa nätverkskameror.

AXIS 231D och AXIS 232D levererar högkvalitativ, helbilds Motion JPEG-video med möjlighet att fjärrstyra pan-, tilt- och zoomfunktionerna över ett IP-nätverk, t ex LAN eller internet. Dome-kamerorna kommer också att stödja simultan överföring av video i MPEG-4-format när ROM-programvaran (som görs tillgänglig för gratis nedladdning på www.axis.com) uppgraderas under första kvartalet 2005.

AXIS 231D och AXIS 232D har 18x optisk zoom, autofokuslins och en ¼-tums Sony Ex View HAD tillsammans med en CCD bildsensor. Som alla dome-kameror kan kamerorna utföra en kontinuerlig 360-gradig panorering och en 90-gradig tilt för att täcka stora områden. Kamerorna erbjuder möjlighet att förinställa 20 positioner och kan ha en förinställd sekvenspanorering. Kamerorna har fyra larm-ingångar och fyra -utgångar, samt avancerad funktionalitet för automatiserad händelsehantering och en komplett uppsättning säkerhetsegenskaper såsom HTTPS och IP-adressfiltrering.

AXIS 232D är en utveckling av AXIS 231D. Både AXIS 231D och AXIS 232D erbjuder hög bildkvalitet och färgvideo i ljusförhållanden ända ned till 0.3 lux. AXIS 232D går ännu längre i att erbjuda ljuskänslig svartvit video under mörka förhållanden; ända ned till 0.005 lux. AXIS 232D är en pålitlig dygnet-runt-kamera som är utformad främst för utomhusbruk. Ett utomhusskydd (IP-66 rated) mot damm och kraftigt regn, finns tillgängligt.

Axis dome-kameror stöds av branschens största applikationsmjukvaror för hantering av video och larm. Kamerorna är idealiska för säkerhetsövervakning dygnet runt, samt för fjärrstyrd övervakning vid exempelvis flygplatser, järnvägsstationer och fängelser, såväl som lagerbyggnader, fabriksbyggnader, shoppingcentra och skolområden.

AXIS 231D och AXIS 232D, såväl som AXIS 23xD Outdoor Housing och Mounts, finns tillgängliga genom Axis distributionskanaler under fjärde kvartalet 2004. För produktbilder, vänligen besök:
www.axis.com/corporate/press/cam_vid_photos.htm.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Johan Lembre, Vice President Product Management, Axis Communications
Telefon: + 46 46 272 19 17, E-post: johan.lembre@axis.com

Om Axis
Axis utvecklar produkter som tillför mervärde i nätverkslösningar. Företaget är en innovativ marknadsledare inom nätverksbaserad video och skrivarservrar. Axis lösningar används främst i applikationer för säkerhetssystem, fjärrövervakning och dokumenthantering. Basen i produkterna är en egenutvecklad chip-teknologi som också säljs vidare till tredjepartsutvecklare. Axis grundades 1984 och är noterat på Stockholmsbörsens O-lista. Företaget agerar globalt via egna kontor i fjorton länder samt genom samarbete med distributörer, systemintegratörer och OEM-partners i ett sjuttiotal länder. Mer än 95 procent av försäljningen sker utanför Sverige. Se www.axis.com för information om Axis.