Axis Communications toont nieuwste cameratoepassingen tijdens SSA

Rotterdam, 2011-mrt-10
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Rotterdam, 10 maart 2011 - Axis Communications toont volgende week op Safety & Security Amsterdam (SSA) zijn nieuwste netwerkvideo-oplossingen zoals bewakingstoepassingen en monitoring van bedrijfsprocessen door middel van intelligente camera’s. De SSA vindt van 15 tot 17 maart plaats in de RAI Amsterdam.

Axis toont enkele (wereld)primeurs tijdens de beurs, zoals een compacte camera voor de retail en een nieuwe video encoder. Verder zijn op de stand acht verschillende demoplekken ingericht om uiteenlopende toepassingen te laten zien.

Op de stand zijn tevens zes partners van Axis aanwezig. Agent Video Intelligence (Agent VI) biedt analysesoftware voor camerabeelden om bijvoorbeeld realtime alerts te genereren. Cameramanager.com is actief op het gebied van IP camerabeveiliging, video bewaking en -controle via internet, opslag van videobeelden en distributie van videobeelden. Matrox is gespecialiseerd in hard- en software voor grafische beeldverwerking, video editing en image-processing. Milestone biedt open platform software voor het beheer van IP netwerk-gebaseerde videobewaking. Pivot3 heeft het Scale-out Application Platform, het eerste platform dat altijd beschikbare virtual machines in een IP SAN mogelijk maakt. Sound Intelligence heeft zijn eigen toepassingen ontwikkeld voor geluidsanalyse en -detectie.

De SSA is het nationale platform voor beveiliging en brandveiligheid en biedt een compleet overzicht van de meest actuele producten, diensten, totaaloplossingen en ontwikkelingen.


Privacy
Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis
Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:
Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Inez Diepenbach / Willemijn Vader
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl