Axis beveiligingscamera aan te sturen met nieuwe app voor iPhone

Rotterdam, 2011-feb-22
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Rotterdam, 22 februari 2011 - Egeniq introduceert in samenwerking met Axis Communications de CameraControl for AXIS app. Met de applicatie zijn beveiligingscamera's van Axis op afstand te bedienen met een iPhone of iPod touch dankzij de gravity-sensoren of met sleepbewegingen van een vinger.

CameraControl for AXIS is de eerste app die optimaal gebruikmaakt van de mogelijkheden die de Apple-apparaten bieden. Naast de aansturing met verschillende bewegingshandelingen, kan de app ook een melding geven wanneer een camera beweging waarneemt.

De applicatie past aldus Bas 't Hoen, product manager bij Egeniq, helemaal in de huidige trend van een grotere mobiliteit. "De Axis camera's zijn sowieso al gericht op het zelfstandig detecteren en notificeren. De app speelt hier goed op in door deze mogelijkheid nog dichterbij de beheerder en gebruiksvriendelijker aan te bieden. Zodra er wat gebeurt, is de beheerder direct op de hoogte, zonder dat hij constant de beelden in de gaten moet houden. Bovendien is het op afstand aansturen van een camera al lang een uitgangspunt bij de ontwikkeling van veel Axis-camera's. De app maakt dit nog eenvoudiger en stelt de beheerder in staat altijd actie te ondernemen, waar hij zich ook bevindt."

Beschikbaarheid
De CameraControl for AXIS app is nu beschikbaar in de App Store voor 3,99 euro. Een gratis lite version is beschikbaar voor mensen die eerst de functies van de app willen uitproberen voordat ze de full version aanschaffen. In de toekomst plant Egeniq de app uit te breiden met functies als audio support met talkback (om audioberichten te verzenden vanaf de telefoon naar de omgeving waar de camera zich bevindt), het beheren van camera-instellingen en de mogelijkheid om tijdelijk de meldingen uit te schakelen.

Egeniq toont de app voor het eerst aan het publiek op de Safety & Security Amsterdam (SSA) van 15 tot 17 maart in de RAI Amsterdam. Axis is daar met verschillende partners aanwezig op stand 11.101.


Privacy
Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis
Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:
Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Inez Diepenbach / Willemijn Vader
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl