Axis introducerar världens minsta HDTV pan/tilt/zoom kameror som hjälper affärer förbättra sin försäljning

Lund, 2011-mar-16
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications, marknadsledande inom nätverket video, presenterar världens minsta, takfästa pan/ tilt/zoom dome kameraserie. AXIS M50 PTZ Dome nätverkskamera serien erbjuder företagsledare en mycket diskret och prisvärd lösning för fjärrövervakning inomhus, såsom i butiker, banker, hotell, lobbyn, kontor, restauranger och lager, att mer effektivt kunna kontrollera en eller flera platser och förbättra säkerheten.

AXIS M50 kamerorna har en elegant och kompakt design, de är bara 13 cm (5,1") breda och 5,6 cm (2,2") höga, vilket erbjuder en diskret 360° övervakning i HDTV kvalitet. En inbyggd mikrofon tillåter också den ansvarige personalen att använda ljuddetektion funktionen för att upptäcka ovanliga ljud när området är obemannat och i såfall kunna utlösa ett trygghetslarm.

"AXIS M50 kameror är mini PTZ kupoler med ett överkommpligt pris som ger den stora bilden, säger Erik Frännlid, chef för Product Management på Axis Communications. "AXIS M50-serien ger den flexibilitet och alla de fördelar en pan/tilt/zoom kamera har. Kamerorna har Axis design och erkända kvalitet med en prisnivå som nu är överkomlig för många små detaljhandlare och kontor. Butiksägare som sitter på en annan plats kommer att ha flexibiliteten att panorera, tilta och zooma kameran för att få en 360 graders sikt. Den är perfekt för att få en översikt av en butik, för att kontrollera om hyllor är fyllda och att varorna marknadsförs på rätt sätt, och för att få den information om kundernas beteende som behövs för att öka försäljningen, för att förbättra servicen och behålla konsumenter. Om butikens layout ändras kan kamerans vy ändras utan att flytta kameran. Och som med alla bevakningskameror, kan AXIS M50 hjälpa till vid en undersökning, för att minska förluster och för att göra affären tryggare."

Mini PTZ-kameror är enkla att installera på både mjuka och hårda tak, och väggar. Kamerorna kan täcka ett område på upp till 400 kvm. Kameror har IP51rating, är skyddade från damm och droppande vatten, vilket gör videoströmmarna fungerar även när ett sprinklersystem aktiveras. Kamerorna drivs med hjälp av Power over Ethernet (IEEE 802.3af), vilket förenklar installationen då en standard nätverkskabel - när den är ansluten till en switch med Power over Ethernet support – leder både ström, video och PTZ kontroller.

Den nya PTZ-serien består av AXIS M5014, med HDTV 720p, och AXIS M5013, med SVGA 800x600 pixlar. HDTV 720p i AXIS M5014 innebär en 1280 x 720 pixlar, progressive scan, HDTV färgåtergivning, snabb bildhastighet och 16:9-format. AXIS M50 kameror kan ge flera, strömmar individuellt konfigurerbara i H.264 och Motion JPEG video samtidigt. AXIS M50 kameror stöds av AXIS Camera Station video programvara och branschens största bas av programvaror via Axis Application Development Partner programmet. AXIS M50-serien kommer att kunna beställas i april 2011.


För foton och mer inforamtion, besök
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m50seriesOm Axis Communications
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning, som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.


Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i ett tjugotal länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Nordic under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns påwww.axis.com


För mer information om Axis i Norden, kontakta;
Kristina Tullberg, Marketing Manager Nordic, Axis Communications
Phone:+ 46 46 2721800, e-mail: kristina.tullberg@axis.com