Axis stärker patentportföljen

Lund, 2011-jan-25
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis meddelar idag att företaget ytterligare stärker sin patentportfölj genom förvärv av ”Internet Camera Portfolio” av Hoya/Pentax och dess dotterbolag. Förvärvet består av ett tjugotal patent. Köpeskillingen för patenten kan av avtalsmässiga skäl inte uppges.

Patentportföljen som förvärvats omfattar bl.a. patent rörande nätverkskommunikation och kameror som skickar bilder över nätverk med t.ex. olika nätverksprotokoll.

“Som global marknadsledare inom nätverksvideo är denna expansion av patentportföljen ett naturligt steg. Förvärvet av patenten stärker vår portfölj och tryggar därmed vår och våra partners möjlighet att sälja Axis nätverksvideoprodukter”, säger Ray Mauritsson, verkställande direktör.


Om Axis

Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning, som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar. Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i ett tjugotal länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com.