Axis förvärvar 2N, det ledande företaget inom IP intercom

Lund, 2016-maj-30
This content is available in the following languages: English, Swedish

Förvärvet möter den växande marknaden inom IP video intercom och stärker Axis Communications erbjudande ytterligare.

Genom förvärvet av 2N kan vi fortsätta att driva marknadsutvecklingen, säger Peter Lindström
2N är den ledande aktören inom området IP intercom, och är även verksamt inom andra områden såsom IP audio och kommunikationslösningar för hissar. Bolaget har väletablerade försäljningskanaler via el- och telekominstallatörer samt hisstillverkare, som kommer att utgöra komplement till Axis nuvarande globala försäljningskanaler. Samtidigt kan 2N dra fördel av Axis starka position på marknaden och resurser inom forskning och utveckling.

– Förvärvet stödjer vår ambition att bidra till en smartare och säkrare värld. Efterfrågan ökar när det gäller integrerade lösningar baserat på öppna standards som levererar ökad säkerhet. Tillsammans med 2N kan vi möta den efterfrågan, säger Peter Lindström, Vice President New Business på Axis Communications.

Varumärket 2N kommer att finnas kvar och företaget kommer att bedriva sin verksamhet som ett dotterbolag inom Axis. Den gemensamma verksamheten kommer att omfatta kunskapsdelning och att bistå varandra när det gäller forskning och utveckling samt marknadstillträde. En viktig gemensam uppgift är att accelerera övergången från analoga till IP-baserade intercomsystem och att utveckla nya möjligheter.

– Vi planerar för utveckling och tillväxt för Axis såväl som för 2N. Marknaden växer, och genom förvärvet av 2N kan vi fortsätta att driva marknadsutvecklingen, säger Peter Lindström.

Om 2N

2N är enligt IHS den ledande aktören inom området IP intercom. 2N utvecklar och tillhandahåller lösningar till företag inom ICT och fysisk säkerhet, och har en ledande marknadsposition när det gäller IP audio och IP intercom. 2N har ca 200 anställda och har sitt huvudkontor i Prag, Tjeckien.

För ytterligare information, läs intervju med Peter Lindström här, eller vänligen kontakta:
Björn Hallerborn, PR & Corporate Communications Manager, Axis Communications
Tel: 046-272 34 97
E-mail: bjorn.hallerborn@axis.com

Informationen lämnades för offentliggörande den 30 maj 2016.


Om Axis Communications

Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör för en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.

Axis har över 2 100 engagerade anställda i över 50 länder runt om i världen och arbetar med ett globalt nätverk av fler än 80 000 partner. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på NASDAQ Stockholm (AXIS). Mer information om Axis finns på www.axis.com.