Pictură murală de mari dimensiuni și muzică bună, transmise live prin echipamentele Axis

Aktuality
17. červen 2018
Street Delivery, evenimentul care deschide an de an strada pentru oameni şi o închide pentru maşini, ajuns la a treisprezecea ediţie în Bucureşti, a beneficiat de transmisia live prin camera AXIS Q1635-E și audio AXIS T8351. Transmisia a avut în prim plan pictura de mari dimensiuni realizată pe Zidul Consacrării situat pe strada Arthur Verona înainte de intersecția cu strada Dionisie Lupu, iar ca fundal muzical, au fost redate live prestaţiile asigurate de DJ-ii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine.

Un proiect esențial pentru identitatea Street Delivery este crearea picturilor murale de mari dimensiuni, care transformă ziduri anoste în adevărate opere de artă publică. Dar foarte rar am reușit să înregistrăm ce fac street artiștii pe schele, un performance în sine, de altfel. Să avem transmisiune live a întregului proces cu camere AXIS de înaltă fidelitate a fost extraordinar pentru noi și pentru miile de oameni care au urmărit filmarea din toată țara. Ca o anecdotă, transmisiunea live cu camera AXIS și aplicația Camstreamer ne-a rezolvat o problemă cu care ne confruntăm an de an: mașinile abandonate au fost ridicate în doar câteva ore de proprietari, care și le-au văzut pe Facebook. Poate au contribuit și comentariile amuzante ale privitorilor de pe net, care ne îndemnau să le pictăm în diverse feluri”, a spus Cristian Neagoe, co-fondator și curator Street Delivery.

Incluzând o serie întreagă de evenimente, prezentări şi ateliere derulate pe parcursul celor trei zile în perioada 15-17 iunie, în cadrul ediției 2018 a Street Delivery a fost abordată în mod onest tema: "Ce este, în fond, un smart city? Un oraş dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o convieţuire mai plăcută? Un buzzword de marketing sau o direcţie inevitabilă a marilor aglomerări urbane? Ne apropie oare noile tehnologii sau ne îndepărtează şi mai mult, distrugând comunitatea? Un oraş «smart» îşi şterge trecutul pentru tot ce-i nou sau ştie să aibă grijă de propria sa memorie şi identitate?".

”Ne bucurăm să susținem oamenii cu inițiativă care dezbat în mod onest problemele comunității și, chiar mai mult, propun soluții pentru a avea un oraș în care să ne placă să trăim. Am admirat spiritul în care este organizat tot acest eveniment și implicarea atât de multor voluntari care nu au ținut cont de vreme sau de situațiile de moment, organizând un eveniment atât de ”cool””, a declarat Bogdan Gavril, Sales Engineer și Trainer pentru regiunea Europei Centrale și de Este la Axis Communications.

Programul celor trei zile Street Delivery, derulat în principal pe strada Verona, a inclus și ateliere pentru copii şi adulţi, tururi ghidate în Casa Mincu şi o expoziţie de concursuri ale Ordinului Arhitecţilor, petreceri de pietoni, soluţii de transport alternativ, instalaţii şi performance-uri artistice, proiecte ale societăţii civile, dans şi iniţiative pietonale în alte cartiere ale oraşului.

Prezentat drept cel mai celebru calcan acoperit cu graffiti din Bucureşti, Zidul Consacrării în Street Art de pe strada Arthur Verona a fost pictat pentru prima oară de un (aproape) all girls crew format din Wanda Hutira & Graffetele. Calcanul de pe Arthur Verona s-a învecinat cu prestaţiile asigurate DJ-ii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine, cu o selecţie fină de muzici tropicale, unde participanții au dansat și s-au bucurat de muzică bună. Iar cei care nu au putut ajunge acolo anul acesta au avut prilejul să urmărească live transmisia prin sistemul AXIS compus din camera AXIS Q1635-E și microfonul audio AXIS T8351 pe Facebook pe pagina Street Delivery România. Transmisia live a totalizat peste 25 de mii de vizualizări, ale celor circa 32 de ore de filmare. Înregistrările pot fi văzute pe pagina evenimentului pe canalul video al Street Delivery Romania, precum și pe pagina de facebook a Axis Communications România.

Despre Street Delivery

Street Delivery militează pentru un oraș care să ofere bucurie locuitorilor săi, pentru un oras în care pietonilor le este acordată aceeași importanță ca și celorlalți participanți la trafic.
”Ne propunem să determinăm autoritățile să creeze un traseu cultural pietonal în zona străzii Arthur Verona, care în timp să se extindă pentru a lega parcul Grădina Icoanei de Grădina Cișmigiu. Evenimentul este organizat de Ordinul Arhitecților din România, Fundația Cărturești,
„Nu am pornit, cum se întâmplă de obicei, de la o comandă publică, ci de la iniţiativa particulară şi nevoia agregării vecinătăţilor unui cartier. Scopul a fost să reîntregim strada Arthur Verona, traversând Bd. Magheru şi unind Grădina Icoanei de Parcul Cişmigiu printr-o plimbare la pas de 12 minute. Această promenadă creează un alt gen de relaţie decât cele obişnuite cu oraşul, cu casele şi traficul. Descoperi astfel oportunităţi şi locuri pe care nici nu-ţi poţi imagina acum că pot fi folosite. Există un beneficiu economic şi de confort urban pe care poţi să-l fructifici când accepţi şi respecţi drepturile pietonului şi ale biciclistului.” – Arh. Şerban Sturdza, Preşedintele Fundaţiei Pro Patrimonio.

Ne interesează orașul, felul în care funcționează el și felul în care reacționează la intervenția oamenilor. Dar ne interesează, în egală măsură, ca oamenii să se simtă plini de viață și binedispuși în interacțiunea lor cu orașul. De aceea, timp de trei zile pe an, închidem strada Arthur Verona pentru mașini și o deschidem pentru oameni.

Pro další informace prosím kontaktujte: Marek Pavlica, Regional Communications Specialist Eastern Europe, Russia and CIS, Axis Communications
Telefon +42 073 431 9237