Controlul accesului în retail: scalabilitate și securitate

Retail-ul este în continuă schimbare, iar comercianții caută să-și optimizeze oferta pentru a se potrivi mereu noilor nevoi și pentru a crește eficiența în propriile operațiuni. Conexiunea dispozitivelor și tehnologiilor prin IoT a generat oportunități de a crea numeroase funcționalități noi, permițând aplicarea de soluții inteligente cu scopul de a crește eficiența proceselor.

Când interfoanele de rețea, camerele și senzorii încep să comunice și se aplică analize inteligente, pot fi dezvoltate soluții creative care depășesc funcționalitatea de bază a sistemelor analogice și proprietare.

Scalabilitatea rămâne o prioritate

Una dintre provocările cu care se confruntă comercianții cu amănuntul este capacitatea lor de a scala în conformitate cu cererea pieței. A putea crește rapid dimensiunea sau numărul magazinelor oferă un avantaj competitiv, dar soluțiile de securitate trebuie să poată ține pasul. Cu controlul tehnologiilor IP, scalabilitatea este asigurată indiferent dacă există o singură ușă de access sau mii.

Gestionarea fluxurilor de lucru interne în zonele cu trafic intens

Nu doar scalabilitatea prezintă o provocare pentru comercianții cu amănuntul, ci și capacitatea de a controla modul în care diferite zone sunt accesate fără probleme și în siguranță în cadrul premiselor, atât în ​​magazinul propriu, cât și în spațiile de stocare și în zonele administrative. Introducerea unui sistem de control al accesului bazat pe IP dă practic frâu liber imaginației.

Acest concept este deja utilizat în zonele de livrare, unde vehiculele colectează în mod constant mărfuri:

  • De obicei, compania de livrare își înregistrează vehiculul înainte de sosire și, în timpul programului de lucru, bariera se va deschide odată ce aplicația de recunoaștere a plăcuței de înmatriculare identifică numărul de înmatriculare.
  • În timpul nopții se poate adăuga un segment suplimentar de securitate: de îndată ce camera recunoaște camionul, se declanșează o alarmă către centrul de securitate. Un operator deschide poarta de la distanță după verificarea vizuală.

Acest scenariu ar putea fi reprodus în magazin, în special în zonele cu trafic intens, cum ar fi camera de depozitare. Cu ajutorul unei aplicații de cod QR, accesul ar putea fi acordat doar anumitor angajati. Avantajul este că personalul selectat poate deschide ușor ușile fără contact.

Automatizarea proceselor

Automatizarea proceselor interne ajută inclusiv la asigurarea faptului că fluxul de lucru este consistent, indiferent de condiții. Activitatea poate deveni destul de agitată în interiorul magazinului în timpul orelor de vârf, ceea ce necesită personalul să se concentreze pe furnizarea aceluiași nivel de calitate al serviciilor. Ca urmare, măsurile de securitate aplicate de către personal – cum ar fi supravegherea zonelor cu articole de mare valoare – ar putea deveni secundare.